100%NL Magazine Eva
Zie ook:
Delen

OML-Eva deelt heftig en verdrietig bericht: ‘Ik stop met de kuur’

Eva probeert altijd positief te zijn en het mooiste van haar dag te maken, maar zij deelt nu een heel emotioneel, heftig bericht.

Over Mijn Lijk Eva

Één van de dappere kandidaten uit het laatste seizoen van Over Mijn Lijk is de goedlachse Eva Hermans-Kroot. Ze is nog maar 25 jaar oud, maar strijdt al jaren tegen de genadeloze ziekte longkanker. Een heftige en oneerlijke strijd, die door de makers van Over Mijn Lijk op een mooie maar tegelijkertijd pijnlijke wijze in beeld wordt gebracht.

Tijdens de afleveringen van Over Mijn Lijk blijft Eva positief en vrolijk. Vooral door dat laatste wordt Eva geliefd door heel Nederland. We kunnen alleen maar bewondering voor haar hebben hoe zij om gaat met zo’n heftige diagnose.

Stoppen met kuur

Vandaag deelde Eva een foto waarop te zien is dat zij huilt. Zij valt gelijk met de deur in huis en schrijft: ‘Ik stop met de kuur. Ik heb net gebeld met mijn arts. Afgelopen maandag had ik al aangegeven aan mijn longconsulent dat ik wil stoppen. Daarom vertelde ik dit vandaag tegen mijn arts dat ik wil stoppen met de chemo, omdat dit simpelweg gewoon te zwaar is en dat mijn kwaliteit van leven hier onder lijdt. De arts begreep dit en ik stop dus met deze kuur.’

Eva gaat emotioneel verder: ‘Ik mag weer beginnen met mijn oude pillenkuur om te zorgen dat de kanker niet explosief gaat groeien. Want deze werkte niet helemaal meer, als in: er was wel al groei onder deze pillen (osimertinib) maar niet super hard. Hier kan ik weer mee beginnen als ik wat hersteld ben van de chemo. Gelukkig gaat dit nu de goede kant op. Toen gaf de arts mij wel weer 2 opties; het laten bij deze pillenkuur en verder geen actie of ik kan er een extra kuur bijkregen ook in tabletvorm. Dit is wel super experimenteel en weten dus niet of dit gaat werken. De bijwerkingen van deze extra kuur kan bloedarmoede zijn en het werkt ook op je maag en darmen, dus misselijkheid, diaree en braken. Maar ja; hoop dan maar gewoon dat dit meevalt.’

‘Toch heb ik wel gezegd dat ik dit wil proberen. M’n arts moet dit voorleggen aan een andere afdeling en moet nog officiële goedkeuring voor komen. Over ‘n weekje spreek ik m’n arts weer en dan hoor ik hoop ik meer en of ik het kan krijgen. In de tussentijd ga ik verder met herstellen van de chemo.’ Wij hebben zoveel bewondering voor Eva. Deze meid is zo sterk.

Bron en Beeld: Instagram Eva

Delen