100%NL Magazine Eva Over Mijn Lijk
Zie ook:
Delen

OML-Eva deelt uitslag van scan: ‘Hij kwam snel met het nieuws’

Het was gisteren een hele spannende dag voor Eva. Deze powervrouw verliet het ziekenhuis met gemengde gevoelens.

Eva

Één van de dappere kandidaten uit het laatste seizoen van Over Mijn Lijk is de goedlachse Eva Hermans-Kroot. Ze is nog maar 25 jaar oud, maar strijdt al jaren tegen de genadeloze ziekte longkanker. Een heftige en oneerlijke strijd, die door de makers van Over Mijn Lijk op een mooie maar tegelijkertijd pijnlijke wijze in beeld is gebracht.

Tijdens de afleveringen van Over Mijn Lijk bleef Eva positief en vrolijk. Vooral door dat laatste wordt Eva geliefd door heel Nederland. We kunnen alleen maar bewondering voor haar hebben hoe zij om gaat met zo’n heftige diagnose.

Uitslag scan

Eva moest gisteren weer onder een scan en zij gaf gelijk die dag een update. ‘Flinke tumorafname dus de kuur gaat door’, schrijft zij bij een stralende foto. Eva was wat zenuwachtig, maar gelukkig is alles goed gegaan.

‘Eenmaal in de wachtkamer bij de arts riep hij mij ”zullen we de scan eens even gaan bekijken”. Letsgo. Eenmaal in de arts zijn kamer liet die de scan zien. Ik had er dit keer geen voorstelling of gevoel bij. Maar hij kwam snel met het nieuws! De kuur werkt en goed ook, er is flinke afname te zien. Wel aan hebben ze 1/3 van de kuur afgehaald omdat de bijwerkingen niet te harde zijn voor mij. Ik ben blij dat zo hard gekrompen is maar baal dat deze kutkuur nog langer mag krijgen. Ik wil er sowieso nog mee doorgaan maar merk wel dat mijn levenskwaliteit nu wel begint mee te rekenen’, schrijft zij. Positief nieuws, maar met een klein negatief randje dus.

‘Ik mocht weer voor de kuur maar zag er wel tegenop. Vooral dan dat ik mij weer total loss ga voelen. Al hoop ik dat het met de verlaging van de kuur dit keer meevalt. Hoe vlot het vanmorgen ging hoe langzaam het deze middag ging. Ze waren vergeten de kuur goed te keuren dus dat werd 1,5 uur extra wachten. Eenmaal de kuur heb ik de 2 uur helemaal weggeslapen dat is wel heerlijk.’

Later op de dag mocht Eva weer naar huis. ‘Toch wel met een dubbel gevoel want hoe fijn ik het vind dat dit weer gekrompen is. Hoe rot ik deze kuur wel niet vind’, eindigt zij. Het is inderdaad heel dubbel, maar wat fijn dat de tumor kleiner is geworden!

https://www.instagram.com/p/C38IQcZIYBc/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Bron en Beeld: Instagram Eva Hermans-Kroot

Delen