Op déze plek slapen Art en Nicolette tijden Expeditie Robinson

Op déze plek slapen Art en Nicolette tijden Expeditie Robinson

De kandidaten slapen in de bloedhitte en overleven met weinig eten en slaaptekort. Maar waar slapen Art en Nicolette?

Expeditie Robinson 2023

Vanaf vorige week barste de survivalstrijd, Expeditie Robinson, weer los. Een televisieprogramma waarin deelnemers moeten overleven op een onbewoond eiland en tegen elkaar strijden voor de overwinning. Voor de 25e keer zijn twintig kandidaten, samen met presentatoren Nicolette Kluijver en Art Rooijakkers, afgereisd naar Maleisië.

Art en Nicolette

Waar de deelnemers op het strand moeten overnachten, heeft de crew van Expeditie Robinson 2023 te maken met wat betere omstandigheden. Toch betekent dat niet dat zij in luxe worden ondergedompeld, vertellen presentatoren Art Rooijakkers en Nicolette Kluijver in gesprek met Veronica Superguide. “We hebben dit seizoen samen met de Deense en Finse versies opgenomen in het Noordoosten van Maleisië. Dat gebeurde op een plek waar heel veel onbewoonde eilanden zijn”, legt Art uit. “Wij slapen natuurlijk niet op hetzelfde eiland als de kandidaten, maar samen met de redactieleden en cameramensen sliepen we in een resort in de buurt.”

2 sterren

Verder vertelt Art dat het resort wel heel basic was. “Ik had me er eigenlijk best wat van voorgesteld, maar Nicolette waarschuwde me al dat ik dat eigenlijk niet moest doen”, lacht hij. “We hadden te eten, drinken en konden lekker douchen: eigenlijk alleen het essentiële.” Dit is natuurlijk wel al veel meer dan de kandidaten hadden, haast Nicolette zich eraan toe te voegen. “Samen met de rest van de crew hadden we ook airco. Ik geef de plek twee sterren!”

Je leest het hele interview hier.