Op vakantie: Zo gaat 'het nieuwe vliegen' in zijn werk!
Delen

Op vakantie: Zo gaat ‘het nieuwe vliegen’ in zijn werk!

Nederlandse vakantiegangers zijn weer welkom op veel plekken in Europa en die kun je gewoon weer met het vliegtuig bereiken. Benieuwd hoe ‘het nieuwe vliegen’ in zijn werk gaat? Wij vroegen het aan TUI!

Op de luchthaven

Op de luchthaven zijn diverse maatregelen genomen om de gezondheid van reizigers te waarborgen. Op de vloer worden door middel van pijlen looproutes aangegeven en dien je overal een mondkapje te dragen behalve tijdens het eten en drinken. Bovendien gaat het boarden zo in zijn werk dat er bijna geen contactmomenten zijn met de andere reizigers.

Zo blijft de lucht in het vliegtuig schoon

In het vliegtuig draag je de gehele vlucht het mondkapje en kun je van de crew desinfecterende handgel krijgen als je daar gebruik van wil maken. Wees gerust, je kunt tijdens de vlucht ook gewoon naar de wc. De lucht in de cabine van het vliegtuig wordt continu volledig ververst met buitenlucht en gefilterde binnenlucht. Bovendien kijkt iedereen in dezelfde richting en worden 99,9% van de bacteriën en virussen tegengehouden door de schone luchtstroom.

Vakantiegevoel

Kortom, de sfeer aan boord is heel aangenaam en rustig, volgens crew member van TUI Guillaume. “Het is voor iedereen natuurlijk weer even wennen om te vliegen. Lange tijd zat je opgesloten en plots zit je weer boven de wolken. Ik heb nog nooit zo veel mensen vol bewondering naar buiten zien kijken tijdens eens vlucht. Dat vond ik heel leuk om te zien. Dus ja, het voelt als vrijheid, blijheid. Corona krijgt ons er niet onder.”

Op de vakantiebestemming

Ook op de vakantiebestemming zelf is alles goed geregeld. In de meeste landen dien je alleen in openbare ruimtes een mondkapje te dragen en mag je deze buiten gewoon weer af doen. Ook mag je gewoon een duik geven in het zwembad en staan de ligbedjes netjes uit elkaar. Natuurlijk zijn de maatregelen in elk hotel anders, maar zowel de vakantiegangers als het personeel houden zich keurig aan de regels en maatregelen. Jij wilt tenslotte genieten van een heerlijke vakantie en het personeel is ten alle tijden bereid dit voor de gasten te verzorgen.

Ga jij binnenkort op vliegvakantie en wil je op de hoogte zijn van alle maatregelen en regels op de luchthaven? Lees dan hier waar je vooral rekening mee moet houden! Benieuwd naar de ervaringen van andere reizigers? Op de reisblog van TUI staan allemaal leuke blogs van reizigers die genieten van een welverdiende vakantie!

Delen