100%NL Magazine Ellen Hoog Kookboek
Zie ook:
Delen

Met de heerlijke recepten van Ellen Hoog eindig je voor altijd die eeuwige keukendiscussie!

Ellen Hoog, tweevoudig Olympisch Kampioen met het Nederlandse hockeyelftal, stond model in 100%NL Magazine én bracht vorige week samen met manlief Kelvin de Lang het kookboek Hem versus Haar uit. 35 recepten om die eeuwige keukendiscussie in de kiem te smoren!

Hoe ontstond het idee om samen een kookboek te maken?

“Wij hadden vaak discussie in de keuken over wat we gingen eten. De ene keer over de hoeveelheid, dan was het niet pittig genoeg. Er was elke keer wel iets aan te merken op mijn kookkunsten. Of dan ging hij stiekem naar de keuken en smeet er een halve fles chilisaus overheen. We dachten: dit moet makkelijker kunnen. Toen Bowie net was geboren, had de kraamhulp een hele grote pan met soep gemaakt waarbij ze voor hem andere toppings er op deed, dan voor mij. Toen dacht ik: het is eigenlijk heel simpel, je moet wat kleine dingetjes aanpassen en toen kwam vrij snel het idee voor het boek.”

Gaat liefde bij jullie door de maag? Meer bij hem of bij haar?

“De liefde gaat zeker door de maag, maar ik denk bij hem nog wel iets meer dan bij mij. Nou nee, eigenlijk bij allebei. We houden van eten en de tijd ervoor nemen en genieten van een maaltijd, daar worden wij blij van.”

Wat maakt iemand die jouw hart wil veroveren?

“Oeh, gooi er bij mij Franse kaas op en ik ben tevreden. De pizza die in het boek staat, met spruitjes, blauwe kaas en uienchutney is zooo lekker.”

Wat is het grootste verschil tussen jullie qua eetpatronen?

“Een aantal verschillen. Al vind ik het best smaakvol, dan vindt hij het te flauw en mag het pittiger. Vlees versus geen vlees. En de grootte van een portie, meer koolhydraten, meer eiwitten, dat mag voor mij minder.”

Hoor je dat veel om je heen van bevriende stellen?

“We hebben wel veel reacties ontvangen ‘hey wat herkenbaar dit’, ‘oh, wat is het leuk geworden’. Toen wij om ons heen bekend maakten dat we bezig waren met dit boeken kregen we ontzettend veel reacties dat het zo herkenbaar is voor velen. Eigen vrienden die hetzelfde hebben, maar ook onbekenden op social media ‘hey wat herkenbaar die discussies in de keuken’.”

Heb je gemerkt dat in deze Corona tijd meer aandacht wordt besteed aan eten?

“Zeker in de beginperiode heb ik dit gemerkt. Er kwamen veel foto’s voorbij van mijn eerste boeken. Achteraf dacht ik ook: dit is een perfect Corona boek, want er stonden sportoefeningen in die je thuis kon doen, in combinatie met gezonde recepten. Ik heb het idee nu dat mensen zowel en koken, als afhalen.”

Wat voor eter hoop je dat je dochter wordt?

“Zoals ze nu is. Ze eet echt alles, daar hebben we wel echt geluk mee. Ik hoop dat ze dit vasthoudt en uiteindelijk moet ze toch zelf bepalen wat ze wilt eten. Maar ik ga haar vooral veel leren over eten, omdat ik dat zelf ook leuk vind. Lekker veel over eten praten.”

Dus nu allemaal naar de winkel?!

“Het is een leuk cadeautje om te geven aan een stel dat net gaat samenwonen of aan een jong gezin die altijd dezelfde discussies voeren over eten zoals wij deden. Los daarvan zijn het hele lekkere en makkelijke recepten, een leuk boekje om in je keuken te hebben!”

Hem versus Haar, € 16,99

100%NL Magazine Ellen Hoog boek

Delen

Meer over Ellen Hoog

Naomi & Ellen smelten weg bij speciale vriendschap tussen kinderen
Naomi & Ellen smelten weg bij speciale vriendschap tussen kinderen
Ellen Hoog deelt mierzoete kiekjes van dochters: 'Wat is het een feestje'
Ellen Hoog deelt mierzoete kiekjes van dochters: ‘Wat is het een feestje’
Lees alle artikelen over Ellen Hoog