100%NL Magazine Roxeanne Hazes

Roxeanne Hazes enorm gekwetst door docu ‘Had niet gemaakt mogen worden’

Gisteravond was de eerste aflevering te zien van de documentaire ‘Kleine jongen – het echte leven van André Hazes’ op NPO 3. In de documentaire duiken ze in het leven van de Amsterdamse zanger. Dochter Roxeanne Hazes is vooral heel gekwetst door de documentairemakers, haar moeder en de NPO.

Roxeanne heeft namelijk nooit toestemming gegeven voor de beelden die worden gebruikt van haar in de docu. Op Instagram geeft ze een openhartig statement. ‘Ik heb zojuist de eerste aflevering van de nieuwe docureeks over mijn vader gezien. Ik werk niet mee aan deze reeks. Ik ben hier destijds voor benaderd en na een aantal gesprekken en het zien van een presentatie voelde het niet juist om hierin te verschijnen’, schrijft Roxeanne. Zelf heeft ze sommige beelden van vroeger nog nooit eerder gezien. Ze had ze liever privé gehouden en op een zelfgekozen moment bekeken.

Roxeanne begrijpt niet waarom een publieke omroep deze beelden alsnog uitzendt, terwijl ze er nooit toestemming voor heeft gegeven. Ook geeft ze wat meer duidelijkheid over de relatie met haar moeder. ‘Aangezien ik teruglees dat ik niet aan de nieuwe docureeks mee zou werken, omdat ik geen contact met mijn moeder heb, wil ik hier heel duidelijk over zijn: dit is geen ordinaire pesterij. Ik vind oprecht dat deze reeks, om vele redenen en op deze manier niet gemaakt had mogen worden en dat ik minimaal mee-beslis over wat er met dit privé-materiaal gebeurt.’

Roxeanne belooft dat ze verder geen aandacht meer gaat geven aan de kwestie en in de toekomst geen vragen meer gaat beantwoorden.

Bron en Beeld: Instagram