100%NL Magazine Stien den Hollander

S10 is open over psychische problemen in haar documentaire

Komend voorjaar gaat S10 Nederland vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. In de documentaire 'Storm Om Mij Heen' praat de zangeres openhartig over haar psychische problemen.

S10

S10 is de artiestennaam van de 21-jarige hiphopzangeres Stien den Hollander. Komend voorjaar zal zij Nederland vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Italië. Voor wie Stien (nog) niet kent: afgelopen jaar scoorde ze nog een dikke hit met ‘Adem Je In’. Ook zou je haar kunnen kennen van haar debuutalbum Snowsniper. Hier ontving ze in 2019 een Edison voor.

‘Storm Om Mij Heen’

In haar eigen documentaire ‘Storm Om Mij Heen’ praat Stien openhartig over haar psychische problemen en haar tijd in een gesloten inrichting. De documentaire is twee jaar geleden opgenomen. ‘Storm Om Mij Heen’ is het heftige verhaal van de destijds negentienjarige Stien den Hollander, die worstelt met mentale problemen. Zij heeft destijds een halfjaar in een psychiatrische inrichting gezeten en probeerde meerdere malen zelfmoord te plegen. Het gaat gelukkig veel beter met S10. De zangers wil andere mensen helpen door middel van haar muziek.

Dat haar emoties in haar muziek doorklinken, blijkt uit een interview dat Kraantje Pappie had met RTL Boulevard. Zo zegt hij: ‘als je haar muziek luistert, dan weet eigenlijk een beetje je hoe het met haar gaat’.

De documentaire ‘Storm Om Mij Heen’ is te zien op NPO3.nl.

 

Bron: RTL Boulevard & VPRO.nl | Beeld: Instagram s10s10xx