100%NL Magazine Suzan en Freek
Zie ook:
Delen

Suzan maakt angst bespreekbaar en wordt overladen met complimentjes

Ondanks de spanning en angst om te falen, heeft Suzan toch gedaan waar zij zo bang voor was. Wat klinkt het geweldig zeg!

Suzan en Freek

‘Als het Avond is’, ‘Blauwe Dag’ en ‘Goud’ zijn slechts enkele hits op naam van Suzan & Freek. Het duo begon hun carrière op YouTube maar zijn inmiddels uitgegroeid tot een van de meest succesvolle muzikale duo’s.

Naast hun eigen optredens en concerten zijn Suzan & Freek ook te vinden op het podium van De Vrienden van Amstel Live en maakten ze een tijdje deel uit van het dynamische gezelschap The Streamers.

Angstzweet

Al jaren staan Suzan en Freek op het podium en optreden lijkt iets normaals te zijn voor de twee, maar ook Suzan heeft nog weleens last van angst. Zo stond zij deze editie van Vrienden van Amstel Live 14 dagen op het podium met Freek, Guus Meeuwis en Clouseau en zij kreeg de kans om mondharmonica te spelen. ‘Voor het eerst op een type mondharmonica waar ik nog nooit op had gespeeld, wekenlang geoefend tot letterlijk de blaren op m’n lippen stonden… ik vond dit elke avond dus zo spannend omdat er dan tóch even een stemmetje in je hoofd komt die zegt: ‘vanavond gaat het mis en val je door de mand’, schrijft zij.

‘Het was misschien niet perfect maar ik heb het wel 14 avonden gedaan, dus ik ben best een beetje trots dat ik me over de spanning heb heen gezet. Ik wilde het toch even benoemen omdat mensen vaak denken dat wij/ik dingen niet spannend vinden omdat we op zulke grote podia staan, maar dat vind ik dus wel. Misschien vind jij ook iets heel spannend, laat dan het stemmetje in je hoofd niet toe, dat probeer ik namelijk ook. Zelfs als je daarvoor na een optreden even een schoon shirt aan moet doen van het angstzweet.’ Wat onwijs dapper dat Suzan dit heeft gedaan en wat deed zij het goed. Hier hebben wij heel veel bewondering voor.

Bron en Beeld: Instagram Suzan en Freek

Delen

Meer over Suzan en Freek

WHUT?! Zóveel geld moet je betalen voor een optreden van Suzan en Freek!
WHUT?! Zóveel geld moet je betalen voor een optreden van Suzan en Freek!
Suzan en Freek nemen een welverdiende break!
Suzan en Freek nemen een welverdiende break!
Lees alle artikelen over Suzan en Freek