100%NL Magazine Tanja Jess

Trotse Tanja Jess post bijzondere foto’s van ‘moedige’ dochter

Op Instagram deelt Tanja Jess prachtige foto's van haar dochter Alice, die in transitie is.

Tanja Jess

Alweer heel wat jaren geleden, in 1996, brak Tanja Jess door bij het grote publiek toen ze een rol in de serie Unit 13 wist te bemachtingen. Daarna speelde Tanja ook nog in onder andere Goede Tijden, Slechte Tijden, Costa!, Onderweg naar Morgen en Toen was Geluk nog heel Gewoon.

Roerige tijden

Charly Luske en Tanja Jess zijn al meer dan twintig jaar samen. In 2008 gaf het stel elkaar het jawoord. En hoewel het stel altijd dolgelukkig leek te zijn, bleek niets minder waar. In een emotioneel bericht op Instagram liet Tanja weten gedwongen te zijn om bekend te moeten maken dat de relatie tussen Tanja en Charly door een moeilijke periode heen gaat. Het echtpaar heeft dan ook langere tijd hulp ingeschakeld. Toch doen Tanja en Charly er samen alles aan om de relatie te herstellen. Want, zo liet Tanja weten, ‘Als je van iemand houdt laat je die niet zomaar vallen, ook of juist niet als die beschadigd en/of ziek is.’ Niet lang daarna liet ook Charly van zichzelf horen en trok hij het boetekleed aan.

Dochter Alice

Naast de moeilijke tijd die Tanja doormaakte met haar man Charly, kende het gezin nog een kwetsbare periode. Tanja’s oudste kind ging van een jongen naar een meisje en zit in transitie. Hierover schreef Tanja eerder: ‘Het is iets heel persoonlijks en kwetsbaars waar wij als ouders goed mee om willen gaan en uiteraard willen we ons kind in haar traject beschermen.’

Samen met haar dochter Alice heeft Tanja prachtige foto’s laten maken, die tegelijkertijd mooi als kwetsbaar zijn. Ze schrijft hierover: ‘Als trotse mama wil ik jullie deze prachtige foto’s van mijn ongelofelijk moedige en sterke dochter niet weerhouden (dankjewel @mireilledrostephotography ).
Het 2e deel van mijn column in @margrietnl over hoe ik als moeder de transitie van mijn kind van jongen naar meisje ervaar, staat sinds vrijdag online. Lees hoe juist zíj mij heeft geholpen om mijn angsten los te laten.’

Bron en Beeld: Instagram Tanja Jess