100%NL Magazine Jonnie & Therese
Delen

Thérèse Boer: “Ik dacht, laat ik eens voor hem gaan koken. Dat viel helemaal niet in de smaak!”

Thérèse Boer is de vrouw van Jonnie Boer, internationaal bekende chef-kok. Hij heeft een driesterren-restaurant genaamd De Librije in Zwolle. Thérèse, tevens eigenaar, sommelier en gastvrouw in De Librije, sprak voor het nieuwe kook- en drinkboek 'Jonnie & Thérèse Thuis' met 100%NL Magazine.

“Wij zijn zondag en maandag gesloten en als we dan thuis eten, zijn dat natuurlijk ook makkelijkere gerechten. De rest van de week eten wij ook wel thuis, maar dan eten we hetzelfde als de rest van het personeel, wij wonen heel dichtbij de zaak. Af en toe kookt Jonnie thuis en dan maakt hij inderdaad een van de gerechten die in het boek staan.”

Kook jij weleens?

Nee, haha. Ik heb ooit één keer gekookt, maar dat was heel lang geleden, toen ik nog op de vinoloog opleiding zat. Hij kwam wat later thuis en ik dacht: laat ik eens voor hem gaan koken. Nou, dat viel niet helemaal in de smaak, of eigenlijk helemaal niet. Hij kwam thuis, tilde de deksel van de pan en zei: “Je denkt toch niet dat ik dat ga eten, kom we gaan naar de Chinees.” Ik zei: “Dat vind ik goed, maar dan kook ik nooit meer voor je.” (Lacht) Nou, dat heb ik ook nooit meer gedaan.”

Zijn jullie kinderen geïnteresseerd in het vak?

“Onze zoon kookt graag, zit ook op de opleiding en loopt op dit moment stage. Hij heeft echt de kookkant gekozen. Onze dochter zit in het examenjaar. Zij gaat ook naar de hotelschool, maar zij wil mij ook een beetje achterna. Dat hebben we niet zo bedacht, want wij hebben altijd gezegd: het maakt niet uit wat ze gaan doen, als ze maar gelukkig zijn. Wij zijn ons hart achterna gegaan omdat we dit leuk vonden, dat willen we voor hen ook. We gaan het zien.”

Bron: 100%NL Magazine

Delen