100%NL Magazine Martien

Martien vond uit de kast komen ‘echt vreselijk’

Martien Meiland deed in 2007 mee aan het programma Ik Vertrek en werd daarmee in een klap bekend in Nederland. Helaas kreeg het gezin na twee jaar heel erg last van heimwee en besloten ze terug te verhuizen naar Nederland. Volgens Martien kwam dit door het rustige dorpje: “Het was echt een dorp, dat was zo eenzaam. Mensen hadden de luiken voor hun ramen altijd dicht, er was bijna niemand op straat. Daar word je niet blij van als je uit de Randstad komt.”

Twaalf jaar later besloten Martien en zijn vrouw Erica dat ze het opnieuw wilden proberen en kochten daarom Chateau Marillaux. En daar voelde ze zich al gelijk thuis!

Voor dit hele televisieavontuur zag het leven van de familie Meiland er alleen iets anders uit. Martien kwam er namelijk achter dat hij op mannen viel en dit was voor hem heel heftig.”Zo kreeg ik de ruimte om te ontdekken wat ik wilde. Die worsteling met mezelf vond ik zwaar.” Martien kwam zelfs op een punt dat hij naar de huisarts wilde gaan “met de vraag of ze mij hormoonprikken konden geven, zodat ik weer de oude Martien kon worden. Vreselijk was het, echt vreselijk.”

Gelukkig is uiteindelijk alles weer goed gekomen en zijn Erica en Martien weer getrouwd.”Ik miste Erica en de kinderen. De verliefdheid die ik had met Erica, heb ik nog steeds. Maar nu is het meer als broer en zus.”

Bron Boulevard/Privé | Beeld: Instagram