100%NL Magazine Rob de Nijs
Zie ook:
Delen

Vrouw Rob de Nijs geeft update: ‘Dan kun je er echt niet meer omheen. Mega confronterend’

In een interview vertelt Jet over de ziekte van haar man en hoe zij er samen mee omgaan. Jet en Rob zijn echt een powerkoppel!

Rob de Nijs

Rob de Nijs brak door op 19-jarige leeftijd toen hij met zijn band Rob de Nijs en de Lords een talentenjacht wist te winnen. Vanaf dat moment is de zangcarrière van Rob in een versnelling gekomen. De tijd vloog voorbij, Rob scoorde hits na hits en zo waren we ruim 60 jaar verder. Op 79-jarige leeftijd besloot Rob zijn microfoon aan de wilgen te hangen.

Rob is al járen samen met zijn grote liefde, Jet de Nijs. Samen kregen zij een zoon, Julius.

24/7 zorg

Rob lijdt al een lange tijd aan de ziekte van Parkinson. Zijn vrouw Jet gaf in het AD een gezondheidsupdate.

‘Er kwam een ziekenhuisbed in de woonkamer, want hij kon de trap niet meer op en de aanpassing van het huis kostte tijd. En de mooie sta-opstoel waar Rob zo heerlijk in zat maar op het laatst niet goed meer uit kon komen, werd ingeruild voor een verblijfsrolstoel. Zo’n enorm zwart, log apparaat. De overgang naar die rolstoel kostte hem geen moeite, mij wel. Want op zo’n moment wordt het zichtbaar, ook voor mensen die bij ons langskomen of kinderen die komen spelen met Julius. Die ziekte is er sowieso altijd, als je ook nog allerlei attributen krijgt in de ruimte waar je leeft, dan kun je er echt niet meer omheen. Mega confronterend.’

Ontroerd

Rob, Jet en hun zoon Julius kunnen samen geen plannen meer maken en Rob kan niets meer zelf en hij heeft 24 uur per dag zorg nodig. ‘Maar we hebben nog wel mooie gesprekken samen’, vertelt Jet. Zo legt zij uit dat Rob graag naar documentaires kijkt, muziek luistert en zelf nog weleens zingt. ‘Hij zingt nog steeds zo prachtig. Dan raak ik ontroerd.’ Jet wil haar man graag tot het einde begeleiden. ‘Misschien is mantelzorg wel een van de meest zuivere vormen van liefde, want ik denk dat je dit niet kunt doen als je niet zoveel van iemand houdt.’ Prachtige, maar emotionele woorden van Jet. Powervrouw!

Bron: AD en Beeld: ANP/Foto

Delen

Meer over Rob de Nijs

MOOI: Rob en Jet de Nijs delen bijzonder geluksmoment
MOOI: Rob en Jet de Nijs delen bijzonder geluksmoment
FOTO: Mensen reageren massaal op bericht over Rob de Nijs
FOTO: Mensen reageren massaal op bericht over Rob de Nijs
Lees alle artikelen over Rob de Nijs