100%NL magazine Annick en Roy
Zie ook:
Delen

Vrouw van OML-Roy over tweede kindje: ‘Een hele grote beslissing’

Roy en Annick zijn trotse ouders van een zoon, Scott. Zij genieten onwijs van ieder moment met hem, maar willen zij ook nog een tweede kindje?

Over Mijn Lijk

Roy Oude Rikerink was één van de kandidaten van het 9e seizoen van Over Mijn Lijk. Roy heeft een ongeneeslijke hersentumor en deze diagnose kreeg hij ruim vijf jaar geleden. Roy en zijn vrouw Annick zijn ondanks alles ongelooflijk positief en zij proberen te genieten van alle momenten samen met hun zoontje, Scott.

Het gaat momenteel goed met Roy. De kanker is niet weg, maar hij voelt zich goed en kreeg vorige week een positieve uitslag. Geweldig om te lezen!

Tweede kindje

Scott is het oogappeltje van Roy en Annick en zij zijn zo dankbaar voor deze lieverd. Wel wil Annick iets kwijt op Instagram. Zij plaatst een foto met Scott en schrijft: ‘Zo trots op jou maar ook zo blij met jou! Jij voelt zo compleet. Ik krijg zo vaak de vraag, waarom geen tweede? Waarom niet nog een broertje of zusje voor Scott, vind je dat niet zielig voor hem? Blijf het een bijzondere vraag vinden maar ergens begrijp ik de vraag ook. ‘Toen’ Roy gezond was hadden wij altijd een wens voor 2 kindjes, maar toen Roy ziek werd, werd alles anders. We zijn dankbaar voor de tijd die we nu nog hebben gekregen. Wij hebben ons leven veel meer leren waarderen, dingen die we kunnen doen pakken we met beide handen aan want wie zou dat nou niet doen?’

Annick gaat verder: ‘Scott kwam gezond ter wereld, een grote vriend van ons allebei, een lieve jongen die zorgzaam, mega grappig en ondeugend is. Wat heb je dan nog meer te wensen? Voor nu voelen we ons compleet. Wat als we wel die wens krijgen? Weet ik niet, we weten niet eens of het überhaupt nog kan na zulke heftige chemo’s. De artsen gaven toen aan van niet. Soms willen we het ook niet eens weten want dan heb je ook niks te willen of te wensen. Als iets goed is, is het goed vinden wij. En natuurlijk blijft er een nieuwsgierigheid, maar ook is een nieuw mensenleven een hele grote beslissing in onze toekomst die al een klein beetje voorspeld is.’ Dit heeft zij heel mooi verwoord. Met z’n drieën zijn zij een prachtig en heel sterk gezin!

Bron en Beeld: Instagram Annick Oude Rikerink-Velthuis

Delen