100%NL Magazine WVL Edith
Delen

Winter Vol Liefde-Edith: ‘Ineens zwanger’

In een mooi interview met De Telegraaf is Winter Vol Liefde-Edith openhartig over haar zwangerschap van zoon Mats.

Winter vol Liefde

Het programma waar iedereen weken voor is thuisgebleven en de fantastische wintervariant op B&B vol Liefde: Winter vol Liefde. Vijf Nederlanders die gevestigd zijn in winterse oorden in het buitenland gingen opzoek naar de liefde. Het eerste seizoen van dit programma zit er helaas alweer op, maar het smaakt zeker naar meer, want heel Nederland was in de ban van de deelnemers, hun verhalen en hun acties.

Edith: ‘Ineens zwanger’

Één van de deelnemers op zoek naar liefde was Edith uit Oostenrijk. Ze vond dan wel niet de liefde in de bergen, maar dat maakt haar niets uit. Haar grootste liefde in dit leven heeft ze al, en dat is haar zoon Mats.

In een interview met De Telegraaf blikt Edith terug op haar verleden. Zo laat ze weten in eerste instantie met haar toenmalige parter -en vader van Mats- naar Oostenrijk te zijn vertrokken. ‘Na een zoektocht van zes jaar zijn we uiteindelijk samen in Tösens terechtgekomen.’

Kort nadat Edith en haar toenmalige partner zich gesetteld hadden in Oostenrijk stond de grootste verrassing van haar leven op zich te wachten: de komst van Mats. Edith laat weten in De Telegraaf: ‘Het was een grote verrassing, omdat ik eigenlijk geen kinderen kon krijgen. Op mijn dertigste was ik betrokken bij een ernstig auto-ongeluk dat resulteerde in een groot littekenweefsel in mijn buik en samengegroeide eierstokken. De arts vertelde ons dat natuurlijke conceptie geen optie was en dat we onmiddellijk een IVF-/ICSI-traject moesten overwegen als we kinderen wilden.’

Inmiddels is zoon Mats alweer een hele knul en een paar koppen groter dan zijn moeder. Edith: ‘Hij is mijn alles! Mats is echt een geschenk in mijn leven.’ En dat straalt het duo uit ook, moeder en zoon zijn stapelgek op elkaar!

Beeld: Instagram Edith Broekhuis, Bron: De Telegraaf

Delen