100%NL Magazine Emile Ratelband
Delen

GOED NIEUWS: 15-jarige zoon Emile Ratelband is gevonden!

Emile's zoon Emilio is een paar weken vermist geweest en niemand wist waar hij was, maar de 15-jarige jongen is gelukkig weer gevonden.

Emile Ratelband

Emile Ratelband is een kleurrijke figuur in de Nederlandse media en staat bekend om zijn carrière als positiviteitsgoeroe, motivatiespreker en televisiepersoonlijkheid. Met zijn kenmerkende uitspraak ‘Tsjakka!’ wist hij in de jaren ’80 en ’90 veel aandacht te trekken. Ratelband promootte zelfhulp en persoonlijke ontwikkeling en werd vaak gevraagd voor lezingen en televisieoptredens.

Zoon vermist

Afgelopen maandag liet Emile weten in zak en as te zitten, want zijn zoon Emilio was al zo’n vier weken vermist. ‘Dit is gewoonweg een nachtmerrie. Ik ben natuurlijk aan het einde van mijn latijn. Elke dag ben ik ermee bezig. Vreselijk gewoon’, vertelde hij aan BekendeBuren.

Weggelopen

Emilio is niet zomaar weggelopen van huis. De jongen woonde eerst bij zijn vader in Thailand, maar sinds maart bij zijn moeder in Nederland. De relatie tussen Emile en zijn ex Moon is slecht en het was voor Emilio beter om een tijdje op een neutrale plek te blijven, zodat hij later kon beslissen waar hij wilde wonen. Ongeveer een maand geleden kreeg Moon een brief van de Jeugd- & Gezinsbeschermers, waarin stond dat zij die dag bij Emilio in Laren zijn langs geweest, om hem op te halen in verband met uithuisplaatsing. De jongen was niet aanwezig en niet te bereiken. Hij is toen als vermist opgegeven.

Daarbij blijft het niet, want Emilio had ook een briefje achtergelaten voor zijn moeder. ‘Hoi mama, je hoeft niet bang te zijn of bezorgd te zijn. Ik ben weggelopen omdat ik niet bij papa wil zijn. Ik houd van je, Emilio’, is wat daarop te lezen was. Ondanks dit briefje, is hij nog weken vermist geweest.

Gevonden

Nadat Emile afgelopen maandag deelde dat zijn zoon vermist was, is hij nog langs Emilio’s school geweest om het telefoonnummer en adres van zijn beste vriend te vragen. Kort daarna kwam Emilio aanlopen bij zijn huis in Laren. Emilio bleek al die tijd bij dat vriendje zijn ouders te hebben geslapen. Gelukkig is hij weer gevonden en dat in goede gezondheid.

Bron en Beeld: Story en BekendeBuren

Delen