100%NL Magazine Reinout Oerlemans (Beeld: ANP)

Daniëlle Oerlemans

Daniëlle Oerlemans-Overgaag (24 maart 1973) is bekend als Nederlands presentatrice. Overgaag hield altijd al van wielrennen en werd in 1989 vierde bij de junioren en won zo de nationale titel. Door een slechtwerkende schildklier kon ze niet mee doen aan de Olympische Spelen, al had ze dat wel graag gewild. Ze probeerde nog een comeback te maken, maar ze stopte definitief met wielrennen in 1995.

Carriere Danielle Oerlemans

Datzelfde jaar begon haar nieuwe carrière als sportverslaggeefster op de radio en presenteerde ze het programma Superelf. Enkele jaren later presenteerde ze de Staatsloterijshow op RTL 4. In januari 1999 begon ze met het presenteren van Studio Sport nadat ze was overgestapt naar NOS. December 2000 stopte ze hier weer mee. Na haar blunder tijdens een uitzending waarbij ze FA niet uitsprak als FA Cup in losse letters, maar als Fa het verzorgingsproduct was Overgraag drie jaar niet meer op televisie te zien. Haar comeback was in 2003 toen ze het de programma’s Shownieuws en Meer dan de Vrouw van presenteerde.

Privé

Enige tijd had Overgaag een relatie met wielrenner Lance Armstrong. Ze vond echter de liefde in haar man Reinout Oerlemans. Zij trouwden in juli 2008 en kregen samen vier kinderen. Momenteel wonen ze samen in Los Angeles in hun pas gerenoveerde villa.