100%NL Magazine Glennis Grace ANP

Glennis Grace

Glennis Grace (19 juni 1978) is de artiestennaam van Glenda Hulita Elisabeth Batta. Ze is bekend als Nederlandse zangeres. De doorbraak van Grace was in 2011 na haar deelname aan het programma De beste zangers van Nederland. Haar eerste album bracht ze uit in 2012 en won hiermee een Buma NL Award. Grace was ook te zien in verschillende programma’s als The Next Pop Talent, It Takes 2 en The Big Music Quiz. De zangeres vervulde in 2018 de rol van Maria in The Passion. Ditzelfde jaar deed Grace mee aan het dertiende seizoen van America’s Got Talent. Dit was voor haar een groot succes en ze eindigde in de finale van het programma. In 2021 werd bekend dat Grace coach in The Voice of Holland wordt. Door de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag rondom het programma was ze maar in twee afleveringen te zien.

Taakstraf

Begin 2022 werden Glennis, haar zoon en een vriend van haar zoon gearresteerd en vastgehouden. Dit gebeurde op basis van bedreiging, vernieling en geweldpleging in een Jumbo supermarkt. Eind dat jaar werd ze veroordeeld tot taakstraf.

Privé

Grace kondigde in november 2021 aan weer single te zijn. Haar relatie met Lévy Simon liep al eerder niet goed, maar ze besloten het toen toch nog een keer te proberen. Grace had al eerder een relatie van zes jaar met Anthony Shane Majri. Samen kregen zij hun zoon Anthony. In begin 2022 werd haar nieuwe relatie met Dion Kars bekend, maar deze strandde een paar maanden later.