Taeke Taekema

Taeke Taekema

Carriere Taeke Taekema

Taeke Wiebe Doekes Taekema (14 januari 1980) is bekend als Nederlands hockeyer. Hij speelde meer dan 240 officiële interlands en deed twee keer mee aan de Olympische Spelen, waarbij hij één medaille won. Taekema begon met spelen bij hockeyclub Leiden en stapte in 2006 over naar Amsterdam. Zes jaar later vertrok Taekema naar Scharweijde en stopte in 2014 bij de club. Sinds 2017 is hij er assistent-trainer. Naast zijn hockey-carrière was Taekema merkmanager bij De Telegraaf en presenteerde hij in 2009 het programma Wannahaves. In het zestiende seizoen van Wie is de Mol? viel hij in de laatste ronde voor de finale af.

Privé

Taekema en oud-hockeyster Rachel Walsh scheidden van elkaar in 2014 na vier jaar met elkaar getrouwd te zijn. De liefde vond hij terug bij Airen Mylene met wie hij samen in Wie is de Mol? speelde. 

Taeke Taekema en Airen Mylene

Taeke Taekema en Airen Mylene leerden elkaar kennen tijdens de opnames van Wie is de Mol. ‘Wat een arrogante vent’, dacht Airen in eerste instantie toen ze Taeke voor het eerst leerde kennen. Omdat Taeke en Airen veel op elkaar lijken dacht Airen niet dat de twee bij elkaar zouden passen, zo liet ze destijds weten aan Libelle. Maar niets bleek minder waar!

Airen: ‘We lijken te veel op elkaar en dat gaat botsen. En we botsen soms ook, maar dat gebeurt weinig. We kunnen héél goed met elkaar praten. We gaan heel goed en fijn samen, hij steunt me enorm en ik vind het echt heel fijn om bij hem te zijn. Maakt niet uit wat we doen, alles is leuk en prettig. Als ik in zijn ogen kijk, bij hem lig of zit, dan hoef ik nergens anders te zijn. Dat is dan mijn favoriete plekje. Omdat hij er is.’

Gezin

Inmiddels zijn er alweer een paar jaar voorbij en zijn Taeke en Airen nog altijd heel gelukkig met elkaar. Samen hebben ze een prachtig gezin met twee mooie zoontjes: Bodhi en Foss. Het gezin onderneemt vaak leuke dingen met elkaar, zo waren ze in 2020 op vakantie in Portugal. Vanuit het zonnige vakantieadres werd er een heerlijk gezinskiekje geschoten. Die zie je hier!