100%NL Magazine William Rutten

William Rutten

William Rutten (25 januari 1970) is bekend als Nederlands fotograaf. Rutten kwam op 17-jarige leeftijd in dienst bij muziekblad Hitkrant. Hij kwam met hen in contact door de bandleden van Het Goede Doel, wie Rutten fotografeerde vanuit het publiek. Rutten besloot te stoppen met school en zich te focussen op fotografie. Na een jaar te fotograferen voor Veronica’s Countdown opent hij zijn eigen studio in Hilversum. Vanaf 1990 tot 1994 was Rutten de vaste fotograaf van 2 Unlimited, maar na zich aan te sluiten bij een internationaal agentschap wordt hij ook in het buitenland veel gevraagd.

In de jaren Hierna plaatsen bekende tijdschriften als Rolling Stone ook veel van zijn werken en fotografeerde Rutten artiesten waaronder Britney Spears, Red Hot Chili Peppers en de Spice Girls. De eerste museale solotentoonstelling van Rutten was te zien in Museum Hilversum, waarbij portretten van 75 bekende namen warden geëxposeerd.

Carrière William Rutten

Rutten is ook sinds 2015 te zien op televisie waarbij hij te zien is als deskundige bij RTL Boulevard. Sinds 2016 is hij jurylid bij Het Perfecte Plaatje en deskundige bij Shownieuws vanaf 2020. Bij RTL Late Night was hij regelmatig te gast tot 2018.

Privé

Rutten was tot 2000 vijf jaar getrouwd met Nance Coolen. Hij heeft daarna weer de liefde gevonden met Sarah van Tyn. Met haar kreeg hij twee zoontjes: Mason en Wolf.