Nieuwe barbecue-trend op komst: heb jij dít ingrediënt al geprobeerd?

Nieuwe barbecue-trend op komst: heb jij dít ingrediënt al geprobeerd?

Hoewel de kipspiezen, stokbroodjes kruidenboter en iberico worsten het nog steeds goed doen, is dit product ook niet meer te missen tijdens de BBQ avonden.

BBQ seizoen

Yes! Het is zomer en het BBQ seizoen is weer geopend. Voor veel mensen betekent dit onbeperkt stokbrood met kruidenboter en veel te veel vis, vlees en groenten met saus eten, zodat je daarna de hele avond moet bijkomen. Wat wel opvalt, is dat het vaak hetzelfde is dat op de BBQ wordt bereid. Zo kiezen veel mensen voor vis in marinade, kipspiezen met kruiden, hamburgers en groenten als courgette, paprika en mais. Wij hebben een aantal creatieve suggesties waarmee je jouw barbecue gemakkelijk een lekkere twist kunt geven. Wist jij dat er met croissantdeeg een aantal heerlijke recepten te maken zijn voor op de barbecue? Denk bijvoorbeeld aan een plaattaart met kip en groenten, pigs in a blanket of een tiramisu van croissantjes als dessert. Het idee alleen al..

Variëren

Het is logisch dat veel mensen op een warme zomeravond voor het gemak kiezen en misschien niet eens weten hoe zij croissantdeeg op de juiste manier moeten bereiden. Super jammer, want met dit heerlijke deeg kun je echt alle kanten op. Veel mensen hebben alleen de klassieke variant op de croissant in gedachten en weten niet goed wat zij hier nog meer mee kunnen doen, behalve besmeren met jam of kaas. Je kunt er echt super veel voor- hoofd- en nagerechten mee maken en dat maakt het nog leuker. En om het over de smaak nog maar niet te hebben. Heb jij ooit een nare gedachte gehad bij het denken aan een croissant? Wij niet in ieder geval.

Recepten

Ben jij geen ster in het in elkaar zetten van nieuwe recepten? Geen probleem. Er zijn namelijk al ontzettend veel verschillende recepten gemaakt met croissantdeeg. Wat misschien wel handig is om te weten, is dat het deeg van Danerolles geschikt is voor op de BBQ of voor open vuur. Zo hoef je niet bang te zijn dat je gerecht binnen no time wordt verpest. Om het wat makkelijker te maken, delen wij alvast een recept dat perfect is voor de eerstvolgende BBQ avond. Het gaat hierbij om een flammkuchen en bij het zien van de foto beginnen wij al te watertanden.

Flammkuchen

Iedereen is wel bekend met de flammkuchen, de Duitse variant op de pizza. Met ons croissantdeeg is dit super gemakkelijk te maken en je kan variëren met toppings hoe gek je ook wilt! Wil je een variant met vlees, vis of vegetarisch, het is allemaal mogelijk. Zie hier 3 overheerlijke varianten, een Italiaanse met parmaham, dille en gerookte zalm en een vegetarische variant met champignons en groene asperges.  Voor ieder wat wils! Leg deze een paar minuten op de barbecue of in de oven en je hebt een heerlijk gerecht op tafel!

3x Flammkuchen

Ingrediënten

  • 3 blikjes Croissants Extra large of Croissants Classic Danerolles
  • Voor de Parmaham en mozzarella variant:
  • Tomaten/pizzasaus
  • Ui, gesneden in ringen
  • Parmaham
  • Gesneden tomaat
  • Geraspte kaas
  • Mozzarella
  • Voor de gerookte zalm en dille variant:
  • Ui, gesneden in ringen
  • Gerookte zalm, koud
  • Verse dille
  • Voor de groene asperges & champignons variant:
  • Champignons, gesneden in plakjes
  • Groene asperges
  • Verse rucola

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Open de blikjes Danerolles Croissants Classic volgens de aanwijzingen op het blikje.
  3. Rol het deeg uit op een werkvlak en druk de kant-en-klare snijlijnen voorzichtig dicht. 1 roldeeg maakt 4 stukjes, je kan kiezen of je ze allemaal metdezelfde toppings belegt of varieert.
  4. Leg de toppings (bewaar de verse dille/verse rucola en parmaham) op de stukjes deeg.
  5. Bak gedurende 10-12 minuten of tot de kaas gesmolten is en het deeg een mooie kleur heeft.
  6. Voeg de verse dille/frisse rucola en parmaham toe bovenop de Flammkuchen, snijd in plakjes en geniet!

Ben jij benieuwd naar meer recepten met croissantdeeg? Je vindt ze hier.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Danerolles