Italiaanse topchef: ‘Ananas hoort absoluut niet op een pizza’!

Italiaanse topchef: ‘Ananas hoort absoluut niet op een pizza’!

Italiaanse topchef Peppe Giacomazza leerde de kneepjes van het vak van zijn vader Vincenzo. Op zijn negende maakte hij zijn eerste pizza’s al en niet veel later was hij ieder weekend wel in de keuken te vinden. Onlangs gaf Peppe een interview aan het AD over hoe je zelf de lekkerste pizza kunt bereiden. En daar hoort absoluut geen ananas op!

Tegen het AD vertelde hij dat iedereen graag pizza eet, maar dat hij het betreurt dat het vaak wordt gegeten als ‘vulmiddel’. “Pizza is een gerecht waar je van moet genieten, iets dat moet smaken en dat je kan delen”. Volgens Pepe zit het geheim van een lekkere pizza in het deeg: dat moet goed gerezen zijn, zodat het lekker luchtig en krokant is, maar toch ook mals.

Geen ananas!

Wat volgens de Italiaanse topchef ook belangrijk is, zijn de ingrediënten. Voor een goede pizza heb je kwaliteitsvolle en verse ingrediënten nodig. “Wat er wel en niet als topping gebruikt kan worden, is persoonlijk. Alleen ananas vind ik niet kunnen op pizza: deze smaak past niet bij de basisingrediënten zoals tomaat, mozzarella en basilicum.”

Het gehele interview met de Italiaanse topchef Peppe én zijn recept voor de ideale pizza lees je op de website van het AD.

Pizzafan? Waarschijnlijk word je dan ook heel blij van dit pizza-nieuws!

Bronnen: AD en Njam