100%NL Magazine vrouw chocola
Delen

WOW! Chocolade blijkt beste medicijn tegen hoesten

Zet de thee en citroenschijven maar aan de kant! Chocolade blijkt namelijk het beste medicijn tegen hoesten, beter dan normale hoestdranken zonder cacao!

Zolang het griepseizoen nog heerst, zullen er genoeg mensen blijven hoesten en proesten deze wintermaanden.Chocolade zit niet alleen vol vitamine D2: volgens een recent onderzoek aan de universiteit van Hull, kun je beter de hoestdranken links laten liggen en lekker chocola pakken als je last hebt van je keel. Chocolade helpt tegen hoesten!

Cacao

Uit het grootste onderzoek ooit in Europa op het gebied van hoestremedie blijkt dat nieuwe medicijnen die cacao bevatten beter werken dan een standaard hoestdrank. Patiënten die de op chocolade gebaseerde medicijnen namen, zagen binnen twee dagen vooruitgang.

Plakkerig

Chocola is plakkeriger en stroperiger is dan standaard hoestmedicijnen, dus het zou een soort laagje vormen dat je zenuwuiteinden in je keel beschermt. Op die manier word je minder “getriggert” te gaan hoesten. Om die reden zou het beter zijn dan een stroperige honing. Kauwen op een stukje chocola zou beter zijn dan een kop warme chocolademelk wegdrinken, maar het is pas écht effectief in combinatie met de andere ingrediënten in medicijnen die cacao bevatten. Eet dus niet alleen chocola, maar kies voor hoestdrankjes met een vleugje cacao. Die werken het best!

Bron: Metro | Beeld: iStock

Delen