100%NL Magazine vrouw telefoon bed
Delen

Wow: deze website is als Buienradar voor de griep!

Weten waar en wanneer het precies gaat regenen vinden we de normaalste zaak van de wereld. Met websites zoals Buienradar weet je precies wanneer de regen valt en stopt. Maar wat als dat ook met griep kan? Met Griepalert weet je vanaf nu ook waar en wanneer de griep in Nederland heerst en kun je deze, in jouw omgeving, op de voet volgen!

Het vernieuwde Griepalert.nl is een platform net als Buienradar, maar dan voor griep!

Op Griepalert.nl volg je de griep in Nederland. Het platform visualiseert het aantal griepmeldingen in Nederland per twee-cijferige postcode. Dankzij het geavanceerde voorspellingsmodel kan de griep zelfs voor de komende twee dagen voorspeld worden. Als je Griepalert.nl bezoekt, word je gevraagd eventuele griep(symptomen) te melden. De gemelde symptomen worden verwerkt in een rekenmodel en per postcodegebied gevisualiseerd op een griepkaart. Op deze manier kun je zien uit welke symptomen de griep bij jou in de buurt bestaat!

Volg de griep in jouw omgeving

Wil jij de griep volgen bij jou in de buurt? Dat kan! Meld je aan op Griepalert.nl, geef je e-mailadres en postcode hiervoor door. Zodra de griep in jouw postcodegebied een piek bereikt ontvang je een griep-alert via e-mail. De alert informeert over de mate waarin de griep heerst en deelt informatieve video’s van “influenzaer” Anton Griep.

Anton Griep, bekend als nieuwslezer van Q-music, is het gezicht van Griepalert.nl. In de video’s deelt hij bruikbare tips over het voorkomen en behandelen van griep. Op telefoon en tablet wordt deze informatie via het vernieuwde stories format aangeboden, zoals je gewend bent op Instagram of Facebook.

Technologisch hoogstandje

De aanpak van Griepalert.nl is uniek dankzij de accurate dataverzameling, een wiskundig onderbouwd voorspellingsmodel, waarborging van privacy (alle meldingen zijn anoniem en niet te herleiden naar een persoon of IP-adres) en een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid.

Ga naar Griepalert.nl en laat weten of jij griep hebt!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Salveo Pharma

Delen