100%NL Magazine Griekenland
Delen

HANDIG: Dit zijn de regels per vakantieland in Europa!

De zomervakantie komt al dichterbij en veel mensen zijn nog in dubio of ze wel of niet hun koffers moeten gaan pakken. Vanaf 15 juni veranderen veel landen hun regels. Dit zijn de regels per vakantieland in Europa!

Italië

Prachtige natuur, indrukwekkende cultuur én natuurlijk heerlijke wijnen. Italië is in vele opzichten een heerlijk vakantieland, maar welke regels gelden er? Vanaf 15 juni gaat het reisadvies van oranje naar geel. Een vakantie naar Italië zit er waarschijnlijk dus wel in, maar let er wel op dat je altijd je mondkapje en handschoenen bij je hebt. Daarnaast zit een roadtrip er niet in, je moet in dezelfde regio blijven.

100%NL Magazine Italië

Frankrijk

Hoewel het nog niet helemaal duidelijk is of de vakanties naar la France er in zit dit jaar blijven we toch positief! Inmiddels zijn alle terrassen weer geopend, en eigenlijk heb je niet meer nodig voor een relaxte vakantie. Let er wel op dat je maximaal 9 tafelgenoten hebt én een mondkapje bij je hebt.

100%NL Magazine Frankrijk

Spanje

Bij aankomst ná 1 juli schrapt Spanje de 14-daagse quarantaine regel. Dat is fijn nieuws, maar helaas nog geen reden voor een fiësta. We zullen nog even moeten afwachten of Spanje binnenkort de grenzen weer open zet. Al verwacht de Spaanse bevolking wel dat toeristen na 6 juli weer welkom zijn.

100%NL Magazine Spanje

Griekenland

Voor een vakantie naar Griekenland moeten we écht nog even geduld hebben. Zij besloten pas 15 juni of het reisadvies oranje blijft, of dat ze het zullen veranderen naar geel. Mocht op 1 juli de grens weer opengaan, is het voor ons Nederlanders toch nog even afwachten of er een directe vlucht komt.

100%NL Magazine Griekenland

Duitsland

De maatregelen die gelden in Duitsland lijken erg sterk op die van Nederland. Vanaf 15 juni gaat Duitsland weer open voor toeristen en kan er weer vakantie gevierd worden. In Duitsland geldt nu nog een contactverbod en mag je maar met z’n tweeën tegelijk het openbaar vervoer in, tenzij je uit hetzelfde huishouden komt.

100%NL Magazine Duitsland

Kroatië

Heb je een vliegvakantie geboekt naar Kroatië na 15 juni? Dan mag je nu stiekem alvast gaan beginnen met het pakken van je koffers. Veel restaurants en winkels gaan weer open en toeristen zijn vanaf 15 juni weer welkom. Let er wel op dat als je met de auto reist je van tevoren even je route checkt, sommige grenzen zijn nog wel gesloten.

100%NL Magazine Kroatie

Portugal

Vakantie geboekt naar Portugal? Lucky you, want daar kan je met een afstand een fijne vakantie vieren. Het enige verschil met Nederland is dat je daar in plaats van 1,5 meter 2 meter afstand moet houden. Met een kleine aanpassing is het daar dus prima vertoeven!

100%NL Magazine Portugal

Oostenrijk

Ook een superfijn vakantieland: Oostenrijk! Ook in dit land zijn de maatregelen bijna hetzelfde als die in Nederland. Veel handen wassen, 1,5 meter afstand houden en het gebruik van mondkapjes in het openbaar vervoer. Met een zonnetje aan de hemel, een glas wijn in de hand heb jij de perfecte vakantie in Oostenrijk!

100%NL Magazine Oostenrijk

 

 

 

Beeld: iStock Bron: HarpersBazaar

Delen