100%NL Magazine Stichting ALS
Zie ook:
Delen

Postcode Loterij steunt onderzoek naar ALS met €900.000

Dankzij de steun van de deelnemers van de Postcode Loterij ontvangt Stichting ALS Nederland €900.000! Het geldbedrag is bestemd voor TRICALS, het grootste Europese onderzoeksinitiatief om een behandeling voor de dodelijke ziekte ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS te vinden.

Behandeling voor ALS

TRICALS, het onderzoeksinitiatief waar het geld heen gaat, wil door wereldwijd samen te werken sneller nieuwe en effectieve behandelingen te vinden, bijvoorbeeld door het delen van onderzoeksgegevens. Leonard van den Berg, voorzitter van TRICALS en coördinator van het ALS Centrum Nederland, geeft aan: “We hebben ontzettend veel ideeën, maar wat er ontbreekt is geld. Dit bedrag is een hele mooie stimulans voor het onderzoek, omdat we wereldwijd zo snel mogelijk een behandeling willen vinden voor ALS.”

100%NL Magazine Stichting ALS

Overhandiging cheque

Gorrit-Jan Blonk, directeur van Stichting ALS Nederland, ging langs bij het ALS Centrum in Utrecht om de cheque te overhandigen aan Leonard van den Berg en Michiel Scheeren, deelnemend patiënt aan TRICALS. In het ALS Centrum wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar ALS.

Hartelijk bedankt!

We willen alle deelnemers van de Postcode Loterij hartelijk bedanken voor hun steun. Dit is natuurlijk een waanzinnig bedrag dat we keihard nodig hebben voor onderzoek naar ALS, want in de zoektocht naar een medicijn is er geen tijd te verliezen.

Wil je meer zien van de bekendmaking van het eindbedrag? Bekijk hieronder de video, waarin het eindbedrag bekend gemaakt wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Stichting ALS

Delen