100%NL Magazine TS Products
Zie ook:
Delen

STRESS: Zó ga je om met je overvolle agenda na 2 jaar corona

Na twee jaar van veel onzekerheid, coronamaatregelen, een avondklok, lockdowns en veel thuis zitten is het weer even wennen dat nu alles weer mag. Vliegt de spanning jou ook om de keel als je naar je overvolle agenda kijkt? Met déze tips sla jij je er doorheen.

Overvolle agenda na coronaperiode

Soms lijkt het leven weer een sprint te worden. Na een lange periode waarin dingen niet mochten vanwege het coronavirus, kan en mag nu alles weer. En dat kan voor flinke stress zorgen. Want zijn we dit nog wel gewend?

Herken je die gedachten? Druk druk druk. Rennen, vliegen en alle ballen hoog houden. Je moet de kinderen weer naar school brengen en tegelijkertijd zelf alweer klaar zijn omdat je naar je werk gaat, oppas of schoolopvang regelen. Om nog maar niet te spreken van alle sociale verplichtingen die je nu weer om de oren vliegen. Dingen die niet meer hoefden en je ook wat meer rust en balans gaven komen weer terug en het leven lijkt weer wat haastiger te worden. Voor je het weet stroomt je agenda over en weet je even niet meer waar je het zoeken moet.

Tips!

Het allerbelangrijkste is om goed naar jezelf te luisteren. Probeer daarom zeker tijd voor jezelf te vinden en om goed voor jezelf te zorgen. Concentreer je op de belangrijkste dingen en probeer je op de positieve dingen te richten. En heel belangrijk: doe vooral de dingen die jíj leuk vindt. 

 Help jezelf door een lijstje te maken met de dingen die je wilt doen met haalbare taken. Geniet er van dat je een taak hebt gehaald en sta er ook even bij stil.  Alle andere dingen die je doet is een extraatje, een cadeautje die je zonder jezelf drukt op te leggen hebt gedaan. 

Het is belangrijk om de juiste balans te vinden. Wil je stress verder aanpakken, waardoor je lekkerder in je vel komt te zit? Denk dan ook eens aan een voedingssupplement met vitamine B5 en B12, die je ondersteuning bieden bij stresssituaties. Vitamine B5 ondersteunt het energieniveau en vitamine B12 is gunstig voor een goede geestelijke balans. In de Bach RESCUE Plus producten vind je deze vitaminen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met TS Products

Delen