Bijzonder bezoek voor de Krajicek Foundation tijdens jubileumjaar
Zie ook:
Delen

Bijzonder bezoek voor de Krajicek Foundation tijdens jubileumjaar

De Krajicek Foundation bestaat dit jaar alweer 25 jaar en dat laten ze niet onopgemerkt voorbij gaan! Zo rijdt er een Krajicek Karavaan door het land, valt er een titel te winnen, is er een bijzondere editie van het Krajicek Foundation Gala en was er hoog bezoek in de jubileumweek.

Voor 220.000 kinderen in Nederland is buiten sporten en spelen niet vanzelfsprekend. Terwijl ieder kind toch gewoon zou moeten kunnen voetballen, basketballen, tennissen of spelen. Daarom creëert de Krajicek Foundation al 25 jaar samen met buurten en gemeenten veilige plekken waar kinderen kunnen sporten en spelen. En betrekken ze jongeren uit de wijk om zelf activiteiten te organiseren. Inmiddels zijn er 127 Playgrounds in 42 gemeenten waar iedere week ruim 7.000 kinderen onder begeleiding van 227 Krajicek Scholarshippers samen sporten en spelen.

Roger Federer en de Koning

De jubileumweek werd afgetrapt met een bijzondere tennisclinic in Amsterdam. Esther Vergeer, Richard Krajicek en Roger Federer bezorgden tien kinderen een onvergetelijke middag op Playground Reigersbos. En tijdens het jubileumfeest later in de week werd de Krajicek Foundation verrast met een bezoek van de Koning. Hij maakte samen met Richard Krajicek een rondgang over de Playground. En vierde het jubileum mee door in gesprek te gaan met de Scholarshippers, sportleiders, spelende kinderen en verschillende partners.

Krajicek Karavaan

Om het belang van buiten sporten en spelen onder de aandacht te brengen, trekt presentator Jamie Trenité met de Krajicek Karavaan door het land. Hij interviewt daarvoor bekende sporters, wethouders en andere partners én hij daagt ze uit voor de Jenga-challenge. Zo kunnen er bonuspunten worden verdiend voor het lokale Playground-team dat de strijd aangaat in de Let’s Play Cup. Zo gingen onder meer Soufiane Touzani, Nathan de Vries, Jesper Jobse, Rocky Hehakaija, Gregory Sedoc en Emma Deckers de uitdaging al aan.

Playground van het Jaar

In de Let’s Play Cup strijden teams om de titel Playground van het Jaar. Ieder team moet zo snel mogelijk een parcours met verschillende sporten en spellen afleggen. De ontknoping nadert, want na Rotterdam, Drachten, Groningen, Coevorden, Vlissingen, Tilburg, Enschede, Ede, Utrecht, Zoetermeer en Amsterdam staat er nog één stop op de agenda. Op 24 augustus is de laatste stop in Den Haag en daarna weten we welke Playground er met de titel vandoor gaat.

De winnaars van de Let’s Play Cup gaan als VIP naar het Krajicek Foundation Gala waar ze gehuldigd zullen worden door Jamie Trenité en Richard Krajicek. Naast de Let’s Play Cup krijgen ze ook een cheque t.w.v. €2.500,- om te besteden aan sport- en spelmaterialen voor op de Playground.

Krajicek Foundation Gala

Het jubileumjaar wordt feestelijk afgesloten met het Krajicek Foundation Gala. Een volledig verzorgde avond uit voor het goede doel, waarbij er naast een mooie en gezellige avond ook extra geld opgehaald wordt voor de projecten en activiteiten van de Krajicek Foundation.

Op vrijdag 7 oktober vindt de jubileumeditie plaats in Huis ter Duin. Jamie Trenité presenteert de avond en zijn er verschillende optredens waaronder van Edsilia Rombley. Het belooft een spectaculaire avond te worden!

Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar tijdens het gala, dus jij kan erbij aanwezig zijn! Voor meer informatie over het Krajicek Foundation Gala klik je hier.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Krajicek Foundation

Delen