100%NL Magazine vader zoon
Delen

Vader ontwikkelt app die er voor zorgt dat kids móeten antwoorden!

Een vader uit Groot Brittanië was het zat dat zijn zoon telkens zijn dringende berichten negeerde, dus begon hij te sleutelen aan een speciale app die de telefoon van zijn kids vergrendelt totdat ze hem antwoord sturen! Het klinkt overdreven, maar de app is handiger dan je denkt!

Nick Herberts zoon Ben negeerde zijn vaders berichten namelijk vaak. Te vaak! Niet opzettelijk, om eerlijk te zijn, maar gewoon omdat hij de tijd niet in de gaten had en bezig was met andere dingen. Kan gebeuren, toch? Nick kwam daardoor op het idee om zijn app ReplyASAP op te zetten.

Hoe werkt het?

Deze app is bedoeld voor directe familie of vrienden en moet met wederzijdse toestemming worden geïnstalleerd. De ontvanger moet de app namelijk ook op zijn of haar telefoon hebben staan. Dan werkt het daarna vrij simpel: als de telefoon van het kind een bericht krijgt van een ‘belangrijk’ nummer wordt de stille-modus uitgeschakeld en gaan alle toeters en bellen af. Als jouw tiener (of twintiger) dan wéér niet reageert, wordt de telefoon volledig afgesloten en kan er pas verder gespeeld/geappt worden als er een antwoord is. Zo wordt de ontvanger bij een dringend bericht of telefoontje altijd bereikt en wakker geschud.

Misbruik

Zo kan je elkaar altijd bereiken in noodgevallen! Of er misbruik van de app gemaakt kan worden? Vanwege de wederzijdse toestemming is de ontvanger meestal wel bewust van de app, dus je kan het altijd verwijderen.

ReplyASAP is gratis te downloaden op de Playstore. Een versie voor iOS lijkt er nog niet te zijn.

Ben je op zoek naar andere handige apps? Kijk dan hier, of hier!

Bron: AD.nl | Beeld: iStock

Delen