100%NL Magazine hond en kat
Delen

Wij zochten het uit: zijn honden- of kattenmensen gelukkiger?

Een huisdier zorgt voor heel wat gezelschap in huis. Toch verschillen de meningen enorm over welk huisdier je nu eigenlijk het meest gelukkig maakt. Zijn honden- of kattenmensen gelukkiger? Wij zochten het even voor je uit!

De Amerikaanse General Social Survey heeft onderzoek gedaan naar deze vraag waar baasjes al jaren over discussiëren. Wat blijkt? Hondenbaasjes zijn het meest gelukkig!

Mensen met honden zijn namelijk het meest gelukkig van allemaal. Maar liefst 36% geeft aan heel gelukkig te zijn. Daarna komen mensen zonder huisdier met 32% en mensen met zowel een hond en een kat, waarvan 28% van de ondervraagden aangaf heel gelukkig te zijn. De kattenbaasjes komen er het slechts vanaf met maar 18%! Hieruit kunnen we concluderen dat kattenbaasjes over het algemeen het minst gelukkig zijn.

Maar het is natuurlijk mogelijk dat dit vrijwel niks met je geliefde huisdier te maken heeft. Volgens deze onderzoekers zijn hondenbezitters namelijk over het algemeen ook vaker getrouwd en in het bezit van een huis dan baasjes van katten.

Bron: General Socal Survey | Beeld: iStock

Delen