100pmagazine_richard_krajicek
Zie ook:
Delen

Zó veranderde Richard Krajicek het leven van duizenden kinderen!

Dit jaar viert de Krajicek Foundation haar 25-jarig jubileum. Al 25 jaar zorgt deze stichting voor begeleide activiteiten op Krajicek Playgrounds, zodat kinderen onbezorgd en veilig kunnen sporten en spelen. Alle reden voor een feestje dus!

Oprichting Krajicek Foundation

In 1996 wint toenmalig proftennisser Richard Krajicek het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld: Wimbledon. Als hij kort daarna een tennisclinic geeft in Den Haag, ziet hij dat veilig buiten spelen en sporten niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Met de oprichting van de Krajicek Foundation tot gevolg! Dit verandert niet alleen zijn leven, maar ook het leven van duizenden kinderen en jongeren in aandachtswijken.

Sociaal veilige plekken, dicht bij huis

Voor ruim 220.000 kinderen in Nederland is buiten spelen en sporten niet vanzelfsprekend. De Krajicek Foundation zorgt voor begeleide activiteiten op Krajicek Playgrounds. Dat zijn sociaal veilige plekken dicht bij huis, waar kinderen onbezorgd kunnen sporten, spelen en nieuwe dingen kunnen ontdekken. Daarvan zijn er inmiddels 127 verspreid over 42 gemeenten in Nederland.

Meer dan een sportveld

Zo komt jeugd in beweging, met als grootste doelgroep de jeugd in aandachtswijken, omdat zij structureel minder bewegen dan hun leeftijdgenoten. De droom van de Krajicek Foundation is dat alle kinderen in Nederland gelijke kansen hebben en de beste versie van zichzelf worden. Kinderen die regelmatig buiten sporten en spelen, zijn niet alleen gezonder, maar ontwikkelen ook sneller hun talenten.

Een Playground is veel meer dan een sportveld. Zo is er begeleiding van een buurtsportcoach of jongerenwerker. En jongeren organiseren zelf, in ruil voor een studiebeurs, extra sport- en spelactiviteiten. Zo worden de Playgrounds sportieve ontmoetingsplekken in de wijk.

Gelijke kansen voor alle kinderen

Dit jaar bestaat de Krajicek Foundation alweer 25 jaar! Met behulp van de Krajicek Foundation zijn er inmiddels 127 Krajicek Playgrounds in 42 gemeenten gerealiseerd, waar wekelijks ruim 5600 kinderen sporten en spelen. Daarnaast zijn er meer dan 2500 studiebeurzen uitgereikt aan jongeren in het kader van het Krajicek Scholarshipprogramma!

Alle reden voor een feestje!

Om dit te vieren trekt de Krajicek Karavaan het land door om aandacht te vragen (en te geven!) aan het belang van samen sporten en spelen. Ook spelen de kids de Let’s Play Cup, wordt er een bijzondere dag op de eerste Playground van Nederland georganiseerd én komt er een jubileumeditie van het gala. Presentator Jamie Trenité gaat op pad om met de jeugd, buurt, partners en gemeenten te praten. Met de Krajicek Karavaan blijft iedereen letterlijk en figuurlijk in beweging om te werken aan een sportieve samenleving voor iedereen.

Meer weten? Kijk op krajicek.nl voor meer informatie over het jubileum.

100pmagazine_krajicekfoundation_2

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Krajicek Foundation.

Delen