3JS blikken terug op begin van carrière met geweldig feitje die je nog niet wist
Zie ook:
Delen

3JS blikken terug op begin van carrière met geweldig feitje die je nog niet wist

De zomer voorbij is hét nummer geweest waardoor de 3JS doorbraken in het hele land. Op Instagram gaan zij terug in de tijd met een fantastische foto en een bijzondere tekst.

3JS

3JS is een Nederlandse band uit Volendam, bestaande uit Jan Dulles, Jaap Kwakman en Robin Küller. Van 2013 tot 2019 maakte Jan de Witte deel uit van de JS. Hij volgde toentertijd zijn vader, Jaap de Witte, op. De band werd landelijk bekend na het succes van hun debuutalbum Watermensen uit 2007 en door hun vrienden Jan Smit en Nick & Simon.

De zomer voorbij

De 3JS zijn momenteel niet meer van het podium weg te denken en wanneer je de radio aan zet, zul je snel één van hun hits voorbij horen komen. De heren blikken op Instagram terug op het begin van hun glansrijke carrière. Zij delen een kermisfoto uit die tijd.

”De Zomer Voorbij’ was een doorslaggevend liedje. Het was in de tijd dat Jan Smit razend populair aan het worden was. Toen we het liedje schreven hadden we letterlijk het idee om het te ‘verkopen’ aan Jan Smit. Voor de zekerheid lieten we er alvast zelf een Duitse tekst voor schrijven die we vervolgens ook opnamen. Allemaal ‘panklaar’ voor Jan Smit om op te nemen. Echt in de veronderstelling dat we er zelf nooit iets mee zouden gaan doen. Toen het tijdens de kermis zo’n (lokale) hit werd bood Jaap Buijs ons een platencontract en een carrière aan. ‘An offer we couldn’t refuse’. De zomer voorbij kwam uit op ons album Watermensen. Ondanks dat heeft Jan Smit het nummer óók opgenomen op zijn volgende album. En óók in het Duits. Maar niet met die Duitse tekst van ons. Die was waarschijnlijk niet echt goed. Haha.’ Wat een geweldig verhaal is dit zeg. De Volendammer kermis is dus niet alleen heel gezellig, maar voor de 3JS zijn deze optredens ook heel belangrijk geweest.

https://www.instagram.com/p/Cws4BBUsLCZ/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Bron en Beeld: Instagram 3JS

Delen

Meer over 3JS

TE GEK: 3JS te horen in Nederlandse theaters met een wel héél bijzonder gezelschap
Beschermd: TE GEK: 3JS te horen in Nederlandse theaters met een wel héél bijzonder gezelschap
ZIEN: 3JS delen foto uit oude doos met Nick & Simon én Jan Smit
ZIEN: 3JS delen foto uit oude doos met Nick & Simon én Jan Smit
Lees alle artikelen over 3JS