100%NL Magazine Nick en simon nieuws

Nick en Simon

Het begin van Nick & Simon

Simon Keizer en Nick Schilder leerden elkaar kennen op de middelbare school en begonnen daar hun carrière. Het duo kreeg meer bekendheid nadat ze veelvuldig te zien waren in de reallifesoap van hun vriend Jan Smit. In 2006 zorgde dat voor een doorbraak met de singles Steeds weer en De soldaat. Het debuutalbum Nick & Simon werd een groot succes en bereikte de top 10 van de Album Top 100. Het album heeft de platina status bereikt. In januari 2007 wonnen zij de Zilveren Harp, de aanmoedigingsprijs voor veelbelovende artiesten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziek.

Tv-successen van Nick & Simon

In 2009 namen Nick & Simon deel aan het programma De beste zangers van Nederland. Ze maakten van 2011 tot 2016 deel uit van de coaches van het talentenprogramma The Voice of Holland en The Voice Kids. Succesvolle tv-programma’s waren onder andere Nick & Simon The American Dream, Take a chance on me, Homeward Bound en De 3 sterren Camping.

Afscheid Nick & Simon 

In augustus 2022 maakten ze bekend dat ze voornemens zijn om na 17 jaar als muzikaal duo te stoppen in het voorjaar van 2023. Wel gaven ze aan door te gaan met hun samenwerking voor televisieprogramma’s. Als musici willen ze zich richten op ‘persoonlijke creativiteit en solo-aspiraties’. Bij een interview in het programma Jinek gaf Simon Keizer aan dat de oorzaak bij hem lag.