Aangeslagen Douwe Bob: 'Ik heb het zelf gedaan'
Zie ook:
Delen

Aangeslagen Douwe Bob: ‘Ik heb het zelf gedaan’

Douwe heeft veel zelfspot, maar toch gingen sommige opmerkingen over zijn kinderen hem te ver. Hij vertelt er openhartig over..

Douwe Bob

Toen Douwe Bob in 2012 de eerste editie van ‘De beste singer-songwriter van Nederland’ wist te winnen werd hij in één klap beroemd. Zijn nummer Multicoloured Angels, waarmee hij de finale wist te winnen van Nielson, bracht hij daarna uit als single. En daarna ging het snel met Douwe. In 2016 vertegenwoordigde hij Nederland tijdens het Eurovisiesongfestival in Zweden. Met zijn nummer ‘Slow Down’ wist hij de 11e plaats te behalen.

Geluksgevoel

Douwe was begin vorig jaar één van de meest besproken mannen van het land, want hij werd in een paar maanden tijd drie keer vader, bij drie verschillende vrouwen. Aan Grazia vertelt hij over het ultieme geluksgevoel dat hij kreeg, nadat hij vader werd. ‘Het is het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt. Er is een luikje in mijn hart opengegaan waarvan ik niet wist dat het bestond. Al vanaf mijn zesde wist ik dat ik ooit papa wilde worden. Toen ik mijn zoon Elias voor het eerst vasthield, voelde ik zo’n ontlading dat ik wel even heb gehuild. Binnen één seconde veranderde mijn levensdoel. Dat was in het begin wennen en een bittere pil.’

Zelfspot

Nadat bekend werd dat Douwe drie keer vader was geworden, werden er veel grapjes over hem gemaakt. De zanger ging hier goed mee om en deed zelfs mee. ‘Eén van mijn weinige kwaliteiten is mijn zelfspot. Ik heb er misschien zelf wel de meeste grapjes over gemaakt. Laatst zag ik een Facebook-post waarin stond dat ouders na 2023 dertigduizend euro per kind krijgen. Ik postte eronder: ‘Here we go!” Toch is het niet altijd grappig wat er wordt gezegd. ‘Ik vond het wel superheavy om te lezen dat mensen mijn kinderen dood wensten. Uiteindelijk gaat het wel over mensenlevens. Mij mag je de hele dag in de maling nemen, ik heb het zelf gedaan. Maar mijn kids hebben hier niet voor gekozen. Ik hoop dat dat gerespecteerd wordt als ze later op school zitten.’, vertelt hij eerlijk en aangeslagen. Het is natuurlijk alleen maar geweldig dat er drie kleintjes bij zijn gekomen. Wij genieten ervan..

Bron en Beeld: Grazia.

Delen

Meer over Douwe Bob

Douwe Bob straalt: 'Ik voel me beter dan ooit'
Douwe Bob straalt: ‘Ik voel me beter dan ooit’
SMELT: Douwe Bob en zoon Elias spelen samen gitaar en het is zó schattig
SMELT: Douwe Bob en zoon Elias spelen samen gitaar en het is zó schattig
Lees alle artikelen over Douwe Bob