100%NL Magazine Ali B
Zie ook:
Delen

Ali B reageert op vervolging: ‘Verbaast mij enorm’

Nadat bekend werd dat Ali B en Jeroen Rietbergen officieel vervolgt worden laat Ali B van zich horen via Instagram.

Voice schandaal

De misstanden en grensoverschrijdende acties rondom The Voice of Holland liggen bij iedereen nog vers in het geheugen. Tijdens een BOOS-aflevering van Tim Hofman werd dit aan het licht gebracht, er barstte vervolgens een bom in medialand. Marco Borsato, Ali B, Jeroen en een regisseur werden beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Na deze onthullingen besloot het OM in april een strafrechtelijk onderzoek te starten naar de mannen.

Een lange tijd was er stilte, vanuit de verdachten zelf maar ook vanuit het OM. Ze waren druk bezig met het onderzoek en de vervolgstappen. Vandaag werd dan uiteindelijk bekend dat Ali B en Jeroen Rietbergen allebei worden vervolgd. Ali B voor zedenfeiten met drie meerderjarige vrouwen. Ook Jeroen zal worden vervolgd. Hij wordt verdacht van een zedenfeit dat in februari 2018 zou hebben plaatsgevonden in of rond de opnamestudio’s waar The voice of Holland werd opgenomen.

Reactie Ali B

Zojuist, na ruim een jaar lang mediastilte, laat Ali B weer van zich horen op zijn Instagrampagina. Hij reageert op de beslissing van het OM om hem te vervolgen.

‘Ik ben blij dat het OM de zaak heeft geseponeerd die zo prominent aan bod is gekomen in de Boos uitzending’, zo begint Ali zijn statement. ‘Ik heb vanaf het begin af aan gezegd dat er geen strafbaar feit is gepleegd. Het OM is het nu met mij eens. Dat het OM. niet tot een algeheel sepot is gekomen, verbaast mij enorm en lijkt te zijn ingegeven door druk van de publieke opinie.’

Los van zijn teleurstelling van de beslissing van het OM laat Ali B ook weten dat hij mediation gesprekken heeft met de vrouwen die aangifte tegen hem hebben gedaan. ‘Deze gesprekken lopen en zijn zeer waardevol.’

Ondanks deze vervolging blijft Ali B hoop houden. ‘Ik heb met alles meegewerkt tot op heden en zal dat blijven doen. Ik heb het volste vertrouwen in een juiste beslissing van de rechtbank’, zo sluit hij af.

Bron en Beeld: Instagram Ali B

Delen

Meer over Ali B

OM vervolgt Ali B en Jeroen Rietbergen, Marco niet
OM vervolgt Ali B en Jeroen Rietbergen, Marco niet
Statement Ali B: 'Heftig en schokkend'
Statement Ali B: ‘Heftig en schokkend’
Lees alle artikelen over Ali B