BN'ers

INTERVIEW: Nederland is een nieuwe popgroep rijker: The TeenZ!

Nederland is weer een nieuwe popgroep rijker! The TeenZ bestaat uit zeven tieners tussen de 14 en 18 jaar oud. Met hun eerste single Never Nooit Gaan stonden ze zeven weken in de Kips Top 20. Maandag is hun nieuwe single en titelsong voor de nieuwe film Hotel Transsylvanië 3 uitgekomen. Wij willen alles over ze te weten komen, dus hier wat vragen om deze leuke groep beter te leren kennen!

Hoe is The TeenZ ontstaan?

Nou... Vorig jaar zijn er audities geweest in het hele land waarvoor je je kon inschrijven. Na strenge selectierondes zijn uiteindelijk wij zevenen The TeenZ geworden. De groep bestaat nu uit vijf meiden en twee jongens. Ondertussen is er naast dat we met elkaar optreden een hechte vriendengroep ontstaan. Echt super leuk natuurlijk!

En waren jullie helemaal niet bekend met elkaar?

De meeste waren inderdaad geen bekenden van elkaar. Sommige wel vanwege vooropleidingen die gespecialiseerd zijn in zang en dans, maar tijdens dit avontuur hebben we elkaar echt leren kennen.

Vertel eens wat meer over jullie zelf, wie zijn The TeenZ?

De groep bestaat uit Léon, Amber, Lieke, Valentina, Pieter, Roos en Isabelle en we zijn tussen de 14 en 18 jaar oud. Zeven iets wat eigenwijze, maar onwijs talentvolle tieners die hun dromen achterna gaan. Zingen en dansen staan bij ons op nummer één en dat zie je terug in onze groep. Het leuke van de groep is dat we verspreid wonen over heel Nederland van Bergen op Zoom tot Groningen. Elke zondag komen we bij elkaar in Apeldoorn en repeteren wij bij Tim Koldenhof Producties. We werken met z’n allen echt superhard en dit geeft ons mooie kansen.

Zoals?

Onlangs hebben we onze eerste single uitgebracht Never Nooit Gaan, een supertof zomers nummer geschreven en geproduceerd door Tjeerd Oosterhuis en Allan Eshuijs. We zijn echt supertrots op wat Never Nooit Gaan ons tot nu toe heeft gebracht. Optredens bij verschillende tv stations en festivals en als kers op de taart onze song voor de nieuwe bioscoopfilm Hotel Transsylvanië 3. Dit zijn momenten en kansen waar andere alleen maar van kunnen dromen.

Wauw!! Hoe is dat zo gekomen?

Na ons optreden bij de première van Pitch Perfect 3 werden wij door de filmdistributeur gevraagd voor deze toffe samenwerking. Een onwijs leuk traject waaruit onze tweede single ‘Hangen met Jou’ uit is ontstaan, de titelsong van 3D - animatiefilm Hotel Transsylvanië 3. Ook dit nummer is geschreven en geproduceerd door Tjeerd Oosterhuis en Allan Eshuijs.

Heel gaaf, waar is het nummer te horen?

Afgelopen maandag 2 juli is het nummer gereleased en is de single te downloaden en streamen via o.a. Spotify, iTunes en Deezer. De videoclip van ‘Hangen met Jou’ is te zien op ons YouTube Kanaal en op het YouTube kanaal van Universal Pictures. Uiteraard is het nummer ‘Hangen met Jou’ te horen tijdens de aftiteling van HOTEL TRANSSYLVANIË 3! En wat ook heel leuk is, tijdens de feestelijke première op 15 juli a.s. in Pathè Arena Amsterdam zullen wij optreden.

En waar gaat de film Hotel Transsylvanië 3 over?

Het is de nieuwe 3D-animatiefilm Hotel Transsylvanië 3 van Sony Pictures Animation. In deze film reis je mee met je favoriete monsterfamilie. Ze vieren vakantie aan boord van een luxe cruiseschip voor monsters waar allerlei bijzondere dingen gebeuren die uiteindelijk zorgen dat de droomvakantie uit in nachtmerrie. De film draait vanaf 18 juli in voorpremière, in de originele en Nederlands gesproken 3D versie.

Wat kunnen we nog meer van jullie verwachten?

Er staan deze zomer een hoop leuke dingen gepland waar we erg veel zin in hebben. We treden op bij diverse festivals en andere podia zoals Fields of Joy en het Tina Festival. En….eind augustus komt onze derde single uit!!! We zijn superblij dat we dit avontuur mogen bleven en genieten van alles wat op ons pad komt.

Dit klinkt als een heel vol programma en jullie zitten allemaal nog op school. Is dit wel te combineren?

Jaaa natuurlijk! We zitten gelukkig allemaal wel op creatieve scholen die open staan om mee te denken wat haalbaar is. In principe missen we niks, maar soms is het nodig om wat extra ruimte te krijgen doordat er bijvoorbeeld belangrijke opnames gepland staan die niet te verplaatsen zijn.

Meer weten en op de hoogte blijven van The TeenZ? Ze zijn heel actief op hun socials! Check it out en kom van alles over ze te weten:

https://www.instagram.com/teenzofficial/
https://www.youtube.com/theteenz
https://www.facebook.com/theteenz/
www.theteenzcompany.nl

 

Luister het nummer 'Hangen Met Jou' hier op Spotify. 

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met The TeenZ Company. Beeld: William Rutten


Gewoon het leukste blad van Nederland