DUBBEL FEEST: Jarige Willem-Alexander en 10 jaar koningschap!
Delen

DUBBEL FEEST: Jarige Willem-Alexander en 10 jaar koningschap!

10 jaar geleden werd Willem-Alexander beëdigd als onze koning. Wij verzamelden de meest kenmerkende momenten uit zijn 10-jarig koningschap!

Jarig!

Het hele land kleurt vandaag oranje. Lang leve de koning! Vandaag is de koning, Willem-Alexander 56 jaar geworden. Een reden voor een feestje. Een oranje tompouce en een Hollandse vlag mogen natuurlijk niet ontbreken op 27 april. Het belooft een prachtige dag te worden vol gezelligheid, optredens en vrijmarkten.

10 jaar koningschap

Vandaag is het 10 jaar geleden dat Willem-Alexanders werd beëdigd als onze Koning. Wij blikken graag terug op de meeste memorabele momenten.

Kroning

Op 30 april 2013 werd prins Willem-Alexander Koning van Nederland. Op de foto straalt hij dat ook trots en kracht uit!

Staatsbezoeken

Ook tijdens de staatsbezoeken gebeuren er verassende gebeurtenissen. Ze hebben een vol programma met veel officiële ontmoetingen. Toch lijken er ook momentrn te zijn waar het koningshuis lekker los kon gaan.Tijdens een carnavalsoptocht op het Bon Bini Festival in Oranjestad dansten Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia vrolijk mee door de straten. Onder begeleiding van luide muziek, danseressen en veel omstanders dansten de Oranjes richting de persbus die hen weer naar hun hotel bracht.

Wintersport vakanties

Al sinds de jaren 50 zijn de leden van het koninklijk huis vaste gasten in het Oostenrijkse dorp, een traditie die is gestart door prins Bernard. Tijdens de wintersport van de Oranjes kunnen we bijna altijd (vorig jaar sloeg het koninklijk gezin het over) een fotomoment verwachten, waar zowel de Nederlandse als de internationale pers op afkomt. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen laten zich van hun spontane en speelse kant zien.

Sportliefhebber

Koning Willem-Alexander is al heel zijn leven sportliefhebber. Hij steunt dan ook de Nederlandse sporters daar waar hij kan.

Meer over de koning lezen? Deze artikelen vind je hier. 

Header en kroning beeld: ANP | Overige beelden: Instagram onskoningshuis

Delen

Meer over Koning Willem-Alexander

OEI: Zó reageert koning Willem-Alexander op serie Máxima!
OEI: Zó reageert koning Willem-Alexander op serie Máxima!
Dít wist jij nog niet over de trouwjurk van Koningin Máxima!
Dít wist jij nog niet over de trouwjurk van Koningin Máxima!
Lees alle artikelen over Koning Willem-Alexander