100%NL Magazine
Zie ook:
Delen

Een reis door de tijd met Jim Bakkum!

Of hij nu met vrouw Bettina een duet van P!nk zingt of liedjes met zijn kinderen uit zijn nieuwe kinderboek Dadoe en Zijn Vriendjes, Jim Bakkum (31) lééft muziek. En dat uitte zich al op jonge leeftijd, toen hij de Eurythmics playbackte op de camping...

“Als kind ben ik een tijdje heel erg fan geweest van de Eurythmics. Ik wist nooit dat het een vrouw was die de liedjes zong, totdat ik het aan mijn moeder vroeg. ‘Dat is Annie Lennox’, zei ze, ‘maar die ziet er wel een beetje uit als een man, met haar korte rode haar en de pakken die ze draagt.’ Maar ik vond het zo goed dat ik dacht: ik ga de Eurythmics playbacken op school, het nummer Who’s That Girl. Later heb ik het op vakantie nog een keer gedaan op de camping, ik had er zelfs een heel dansje bij verzonnen. Misschien was het een beetje een aparte muziekkeuze voor een jongetje van acht, negen jaar oud, maar dat maakte mij niets uit, want ik vond het helemaal te gek.”

“Ook de Spice Girls heb ik nog een tijdje heel goed gevonden. Ik was wel een beetje verliefd op Victoria, zij had iets mysterieus omdat ze nooit lachte, dat vond ik altijd heel spannend. Mijn allereerste concert was ook van de Spice Girls in de Gelredome. Ik ging daar met mijn moeder naartoe en vond het heel indrukwekkend hoe ze daar ineens stonden op het podium en al die bekende liedjes zongen.

“Toen ik wat ouder was, een jaar of dertien, ging ik zelf in een bandje spelen. We hadden een gemixt stijltje qua muziek, van de Cranberries tot Anouk. Dat was nog voordat de gekte met Idols losbarstte. Ik had niet verwacht dat ik professioneel zanger zou worden; ik deed gewoon mee omdat ik het leuk vond om een keertje auditie te doen. Dat het zo groots zou uitpakken, was voor iedereen een verrassing.”

Met wie zou je weleens een duetje willen doen?

“Met P!nk, omdat ik haar zo bizar goed vind en ze me bovendien een heel leuk mens lijkt. Liever met een vrouw dan met een man, want naast een goede zanger zou ik heel geïntimideerd raken en me onzeker gaan voelen.”

Wie vind jij The Voice of Holland?

“Ik vind Vinchenzo, die derde werd bij The Voice, een heel goede zanger. Ik hoop dat hij een lange carrière tegemoet gaat en dat de juiste liedjes voor hem worden gekozen, want hij heeft een fantastische stem.”

Lees het hele interview met Jim Bakkum in de nieuwe 100%NL Magazine!

Delen