100%NL Magazine Britt Dekker
Zie ook:
Delen

Britt Dekker openhartig over eetprobleem ‘at een appel en een wortel op een dag’

Britt Dekker (30) heeft naar eigen zeggen een ‘tricky periode’ wat betreft haar eetpatroon doorgemaakt. Dit vertelde Britt in een interview die zij had met Chantal Janzen (43) voor het blad &C. 

Britt Dekker

Britt Dekker, wie kent haar niet. De presentatrice is inmiddels 30 jaar en is al bijna 12 jaar te zien op televisie. In 2009 werd ze in één klap beroemd door een welbekende uitspraak die ze zei tijdens het programma Take Me Out.

Na haar kraker in Take Me Out verscheen Britt in ‘Echte Meisjes in de jungle’, ‘Echte Meisjes op zoek naar zichzelf’, ‘Alles mag op zaterdag’, ‘Wie ben ik?’, ‘Ik hou van Holland’ en nog veel meer!

‘Op tv lijk je vijf kilo dikker’

Het begon allemaal met de start van haar tv-carrière. Britt werd in één klap beroem door haar deelname aan het programma Take Me Out. Over haar tv-optreden zegt ze ’Ik moet wel zeggen dat je op tv vijf kilo dikker lijkt’, aldus Britt, die houdt van ‘vet eten’. ‘Dus ik probeer dat te compenseren.’ Met als resultaat dat Britt vijftien kilo is afgevallen.

Bolletjes met hagelslag

Toch waren de kilo’s niet de grootste motivatie om af te vallen. ‘Elke ochtend startte ik met zes witte bolletjes met schudde­buiken-hagelslag. Na m’n vijfentwintigste werd ik daar echt slomer van’, vertelt Britt. Ze wilde gezonder zijn en dus paste ze haar eetpatroon aan.

‘Tricky periode’

In haar interview met Chantal voor het blad &C vertelt Britt dat ze, toen Instagram groter werd, een ‘tricky periode’ heeft doorgemaakt. ‘Dan zag ik alle Anna Nooshins en zo en dacht ik: zo, die zien er goed uit. Toen sloeg ik een beetje door met eten’, aldus Britt. Ook vertelt ze: ‘Op een gegeven moment at ik echt nog maar een appel en een wortel op een dag. Dat werd een soort uitdaging.’

Ingrijpen

Haar vriend Max en haar management zagen in dat het zo niet langer kon en grepen in. ‘Als je graatmager wordt en je maakt Youtube-filmpjes voor jonge kids, dat kan niet. Dan zeiden ze: ‘Kijk even naar deze video en foto. ‘En toen dacht ik: ja, ze hebben gelijk. Het gevoel dat ik kreeg door weinig te eten op een dag, voelde bijna hetzelfde als een wedstrijd winnen met m’n paard. Dat is bizar.’

Gelukkig heeft Britt zich met behulp van liefdevolle mensen om zich heen, door deze periode heengeslagen. ‘Ik ben niet compleet doorgeslagen’, aldus Britt.

Sexy kant

Voor de nieuwste editie van &C, het magazine van Chantal Janzen, liet Britt Dekker zich sexy op de foto zetten. Voor de gelegenheid trok de blonde presentatrice een kort, groen mantelpakje aan. En wauw: Britt ziet er mega goed uit!

Beeld: ANP foto | Bron: &C en RTL Boulevard.

Delen

Meer over Britt Dekker

Groot verlies voor Britt Dekker 'Geheel onverwachts overleden'
Groot verlies voor Britt Dekker ‘Geheel onverwachts overleden’
VA VA VOOM: Britt Dekker viert verjaardag in de zon en showt bikinibody
VA VA VOOM: Britt Dekker viert verjaardag in de zon en showt bikinibody
Lees alle artikelen over Britt Dekker