100%NL Magazine Helene Hendriks
Zie ook:
Delen

Hélène Hendriks: ‘Ik moest met een brancard worden afgevoerd’

Hélène Hendriks is vroeger haar vingertopje verloren en dit heeft zij, tot vorige week, altijd verborgen weten te houden op televisie. Nu vertelt zij over het ongeval.

Hélène Hendriks

Hélène Hendriks kennen we natuurlijk allemaal als voormalig hockeyster en tegenwoordig als presentatrice. Vanaf juni 2019 presenteerde ze een tijd de talkshow Hendriks en Genee. Ze deed dit samen met Wilfred Genee. Ook schoof ze regelmatig aan als sport-deskundige tijdens 6 inside. Daarnaast schuift ze ook vaak aan bij Vandaag Inside én verving ze Johnny de Mol als presentatrice van HLF8. We genieten volop van Hélène op tv en hopen dat nog veel te mogen doen!

Missend vingertopje

Hélène heeft vorige week haar schaamte overwonnen, want zij liet haar rechterhand zien op tv. Iets wat zij nooit eerder heeft gedaan, omdat zij een vingertopje mist. Als Jack van Gelder vraagt of dit met hockeyen is gebeurd, bevestigt zij dit. ‘Dat is eraf geslagen, maar dat weet ik altijd goed te verbergen, behalve nu’, vertelde zij in Oranjezomer.

Aan Story vertelt Hélène over het ongeval op het hockeyveld. ‘Ik kreeg een bal met enorme snelheid op mijn hand en het was meteen helemaal mis. Dat voelde ik meteen. Ik moest met een brancard worden afgevoerd’, laat zij weten. In het ziekenhuis werd haar destijds gevraagd of iemand het missende gedeelte van haar vinger had meegebracht, maar dit bleek niet het geval. Hélène’s teamgenoten zijn het missende vingertopje gaan zoeken en deze hebben zij gevonden. Helaas was het niet meer mogelijk om haar pink te redden. Wat een verschrikkelijk verhaal…

Door dit heftige ongeval kwam er een einde aan de hockeycarrière van Hélène, maar er gingen weer nieuwe deuren open. ‘Het is een beetje een vreemd verhaal, maar dat moment betekende ook het begin van mijn tv-carrière’, vertelt Hélène.

Bron en Beeld: Story.

Delen

Meer over Helene Hendriks

LEZEN: Hélène Hendriks open over 22 jaar leeftijdsverschil met partner
LEZEN: Hélène Hendriks open over 22 jaar leeftijdsverschil met partner
ZIEN: Fans van Hélène Hendriks in verwarring door reeks rare foto's
ZIEN: Fans van Hélène Hendriks in verwarring door reeks rare foto’s
Lees alle artikelen over Helene Hendriks