100%NL Magazine Herman den Blijker
Delen

Herman den Blijker gaat de strijd aan!

Topkok Herman den Blijker kan koken als de beste, maar voor het nieuwe RTL 4-programma ‘Herman Tegen De Rest’ gaat de uitdaging een stuk verder! Herman vertelt 100%NL Magazine alles over zijn nieuwe TV-programma en hoe hij van plan is om niet te verliezen!

Herman den Blijker zal voor dit nieuwe programma wekelijks vertrekken naar het buitenland om daar de strijd aan te gaan met een collega-chef. Ter plaatse komt hij erachter met wie hij het kookduel aangaat, met als doel een karakteristiek en lokaal gerecht van een beroemde lokale chef-kok zo exact mogelijk na te maken. Zonder recept!

Tegen welke chefs zul je strijden?

“Hier ga ik helemaal niks over zeggen, want het is heel erg geheim. Ik krijg in het kort te horen wat ik moet inpakken, hoelang ik weg ben en ik ga naar Schiphol. Vanaf dat moment weet ik pas waar ik naar toe ga. Dat werkt ook zo met de tegenstanders. Pas op de locatie ontmoet ik de andere chef. We moeten iets namaken van een lokale god – de grote chef daar op die plek. Je proeft onafhankelijk van elkaar het gerecht en dan aan jou de taak het zo goed mogelijk na te maken. De lokale jury beoordeelt jouw gerecht en na het koken neem je afscheid en vlieg je terug naar Nederland. De cijfers gaan een verzegelde envelop in en op de dag van de waarheid wordt de winnaar bekend gemaakt.”

Maakt het uit tegen wie je strijdt?

“Je hebt wel chefs waar je helemaal niet van wilt verliezen. Of juist als ik moet verliezen, dan van hem of haar. Het is niet eens het verliezen. Het is ongelooflijk moeilijk. Je zit er weleens helemaal naast, maar soms kom je ook tot smaken waarvan de jury zegt: oeh, die is zelfs lekkerder.”

Heb je iets ontdekt over jezelf wat je nog niet wist?

“Eigenlijk alleen maar bevestigd, namelijk dat ik echt geen geduld heb! Dat ik mijzelf tot rust moet brengen om serieus te proeven. Zodra dat startschot gaat, ga ik vol gas; proeven, schrijven, van alles doen. Dat heeft geen zin. Ongeduldig, een nare eigenschap.”

Kook jij thuis altijd?

“Nou ga ik je misschien iets vertellen wat niemand weet, maar ik heb nog nooit gekookt thuis. Diegene die bij ons thuis kookt, is mijn meissie. Als ik voor ze kook doe ik dat in een van de zaken die ik heb gehad. Ik vind het wel leuk, maar het is mijn werk. Zoiets als de loodgieter en de kraan thuis, haha. Die kleine heeft een lekker smaakie en zij kan er ook wat van. Ook omdat zij altijd met zuivere producten werkt, lekker uit het seizoen.”

Lees het hele interview met Herman den Blijker in de nieuwe januari/februari editie van 100%NL Magazine!  

Herman tegen de rest

‘Herman tegen de rest’  kan je vanaf vanavond21:30 wekelijks zien op RTL4! Zal het de chefs lukken de juiste ingrediënten te vinden en het recept haarfijn te evenaren? Bekijk hier nu alvast een fragment! 

De avond voordat de chefs aan de opdracht gaan beginnen, bezoeken ze een typisch IJslands restaurant. Vlak voor het weggaan, trakteert het restaurant ze op een speciaal IJslandse traditie: gefermenteerde haai. Maar of de mannen daar nou op zitten te wachten…

Dit artikel is geschreven in samenwerking met RTL

Delen