100%NL Magazine Wie is de Mol?
Zie ook:
Delen

Is dít de grootste blunder ooit geweest in Wie is de Mol?

Met de hints over de mol moet de crew héél voorzichtig zijn, maar dit is een keer té makkelijk geweest. De regisseur dacht zelfs aan ontslag..

Wie is de Mol?

Het is alweer het 24 jaar geleden dat de eerste aflevering van Wie is de Mol? op televisie te zien was en dit jaar is het 23e seizoen te zien. Voor wie het programma niet kent: een groep bekende Nederlanders probeert, door samen spelletjes, opdrachten en puzzels te doen, zoveel mogelijk geld op te halen voor de welbekende pot. Één kandidaat, de mol dus, probeert ieder spel te saboteren en hoopt daardoor weinig of geen geld op te halen. Dit jaar zijn de kandidaten, crewleden en presentator Rik van de Westelaken naar Zuid-Afrika afgereisd om het programma te maken.

Grootste blunder ooit?

Wie de mol is, is ieder jaar het grootste geheim van het programma en er staan dan ook hoge boetes en grote straffen op het vertellen van dit nieuwtje. Wel worden er iedere aflevering hints gegeven, zodat kijkers erachter kunnen komen wie de mol daadwerkelijk is. In 2016 was de hint in de tweede aflevering al zó duidelijk, dat regisseur Rick McCullough zelfs dacht om te stoppen met het programma. Veel ‘Molloten’ wisten in aflevering 2 al dat Klaas van Kruistum de mol van dat seizoen was.

De blunder

De titel van aflevering 2 heette: ‘Het Laatste Woord… Letterlijk’. Oud-Mollen Susan Visser en Kees Tol gaven in deze aflevering aanwijzingen in een oud klooster. Degene die de laatste letters van hun laatste woorden ‘molboek’, ‘oordeel’, ‘legenda’, ‘contra’ en ‘focus’, achter elkaar zette, las ‘KLAAS’. Veel ‘Molloten’ waren destijds zeker van hun zaak, want het woord ‘molboekje’ werd in deze aflevering veranderd in ‘molboek’. Klaas als mol en veel andere mensen snapten niet waarom deze hint zó duidelijk en zo vroeg in het seizoen werd gegeven.

‘Ik beschouw dit als de grootste fout uit mijn carrière. Ik dacht er mee weg te kunnen komen, maar als één Molloot het doorheeft en het gaat vervolgens rond op sociale media, ben je de pineut. Ik ben er ziek van en heb er zelfs aan gedacht om te stoppen.’, zei Rick McCullough destijds tegen het AD. Toch heeft Rick geen ontslag genomen. ‘Het is gebeurd, van je fouten kan je leren. Ik wil door, ook als een revanche op mezelf.’

Kun jij je deze aflevering nog herinneren?

Bron en Beeld: AD

Delen