100%NL Magazine Jan de Hoop

Jan de Hoop: ‘Ik ben er best verdrietig over’

Een verdrietig moment voorJan de Hoop, hij heeft afscheid moeten nemen van zijn geliefde Foppe de haan. Dit laat hij weten via Instagram.

Jan de Hoop

Jan de Hoop, wie kent hem niet. Als we ‘s ochtends rustig aan de dag aan het opstarten zijn, met een bakkie pleur en kijkend naar het nieuws dan genieten we iedere ochtend weer van Jan! Hij is hét gezicht van het RTL Ontbijtnieuws.

RTL Ontbijtnieuws

Vrijwel dagelijks Is Jan de Hoop (66) te zien als presentator van het RTL Ontbijtnieuws. De nieuwslezer, bekend om zijn droge humor, heeft vaak kleurrijke truien aan die zelfs matchen met zijn koffiemokken! Al jaren is hij het vaste gezicht van het RTL Ontbijtnieuws. Helaas komt daar binnenkort verandering in.

Een tijdje geleden liet Jan weten dat hij binnenkort zal stoppen met het presenteren van van RTL Ontbijtnieuws. Hij schreef toen: ‘Vanaf januari nog een laatste halfjaar. Rond 18 juni is het na 33 jaar jaar klaar.’ Het einde komt dus in zicht voor Jan!

Foppe de Haan

Op 30 december vorig jaar liet Jan al zijn volgers weten dat zijn geliefde Foppe de haan werd aangevallen door een buizerd. Hij schreef toen: ‘Net na de foto van de kipjes werd Foppe de Haan aangevallen door een buizerd. Overal veren maar ik was er op tijd bij. Kipjes Bep en Gaby waren een tijdje zoek. Hadden zich verstopt onder een dichte struik. Nu alles weer tot rust laten komen.’

Drie dagen geleden zagen we Foppe nog bij de dierenarts zitten. ‘Wat injecties gekregen en nu laten rusten en afwachten. Baasje van de Leg’, schreeft Jan toen bij de foto.

Helaas werd de ergste nachtmerrie van Jan werkelijkheid, hij heeft afscheid moeten nemen van zijn trouwe vriend. Zo schrijft Jan zojuist: ‘Onze lieve en dappere Foppe de Haan is overleden. Waarschijnlijk door de aanval van de buizerd vorige week. We hebben tevergeefs alles geprobeerd. Foppe was erg aanhankelijk en erg goed voor zijn kipjes. Ik ben er best verdrietig over.’

Bron en Beeld: Instagram Jan de Hoop