100%NL Magazine Jan en Sanne
Zie ook:
Delen

Jan vertelt in 100%NL Magazine over nieuwe album

Jan Smit komt dit najaar met een bijzonder nieuw album, waarvoor hij twaalf collega-artiesten vroeg een liedje te schrijven. Sanne Hans (Miss Montreal) was daar één van. In de nieuwe editie van 100%NL Magazine, die vandaag in de winkel ligt, vertelden Jan en Sanne over deze bijzondere samenwerking.

Natuurlijk kenden ze elkaar al langer: van De Zomer Voorbij, De Vrienden van Amstel Live en gezamenlijke concerten. Maar nooit eerder gingen Jan Smit en Sanne Hans zo’n bijzondere samenwerking aan als nu voor zijn nieuwe album Met andere woorden, dat 20 september uitkomt.

De liedjes van het nieuwe album van Jan zijn niet door hem en zijn team geschreven, maar Jan heeft hiervoor twaalf bekende artiesten en componisten gevraagd om nummers voor hem te schrijven. Onder anderen Barry Hay, JB Meijers, Guus Meeuwis, Paskal Jakobsen, Racoon, Frank Boeijen en dus Miss Montreal schreven een lied voor hem.

‘misschien wel de mooiste ballade’

“Ik heb het liedje dat Sanne hiervoor schreef, Liever dan mijn eigen leven, net ingezongen – het is zo mooi geworden”, vertelt Jan aan 100%NL Magazine. “Terwijl ik het doodeng vond, ik wilde het maar niet naar Jan opsturen. Hij had zulke goede songwriters gevraagd”, vult Sanne hem aan. “Ik schrijf niet zo snel voor anderen, omdat mijn teksten heel erg vanuit m’n hart komen, dus ik vond het heel spannend. Uiteindelijk is het een heel lieve tekst geworden, van mij aan de vrouw van Jan.” Jan: “Ze heeft misschien wel de mooiste ballade van allemaal geschreven.”

Bij Jan bezorgde deze bijzondere manier van het album samenstellen voor flink wat onzekerheid. “Voldoe ik wel aan de verwachtingen van de componist? En wat nou als ik twaalf liedjes krijg die mij niet kunnen bekoren? Of misschien wel het allerbelangrijkste… Wat als mijn fans dit helemaal niet leuk vinden?”, vertelt Jan. “Ook al zijn het dit keer niet mijn eigen woorden, het was wel mijn grootste uitdaging tot nu toe”, aldus Jan.

Met andere woorden komt op 20 september uit. Op 7 september worden de eerste vier liedjes al gelanceerd.

Delen