Jan Smit 100%NL Magazine

Uitzinnige Jan Smit: ‘Ik kan het nog steeds niet geloven!’

Jan Smit is helemaal door het dolle heen, 'zijn' club FC Volendam promoveerde gisteren naar de Eredivisie. 'Ik kan het nog steeds niet geloven', jubelt Jan.

Jan Smit

Het ligt nog bij veel mensen in het geheugen, het optreden van de 10-jarige Jan Smit. Kleine Jan zong toen samen met BZN-zangeres Carola Smit het nummer Mama, en werd in één klap een succes. Onlangs nog nam Jan zijn volgers 25 jaar mee terug in de tijd en deelde hij deze leuke foto.

De rest is geschiedenis. Inmiddels zijn we alweer 25 jaar verder en is Jan uitgegroeid tot een van de bekendste en populairste zangers van Nederland. En zingen is al lang niet meer het enige wat Jan kan, daarnaast neemt hij de presentatie van vele programma’s voor zijn rekening, kan hij acteren én zit hij in het bestuur van FC Volendam.

FC Volendam

Dat laatste doet Jan met ontzettend veel passie en plezier. FC Volendam is ‘zijn’ club en Jan gaat er vol voor! Gisteren stond het hele vissersdorp op zijn kop toen FC Volendam wist te promoveren naar de Eredivisie. FC Volendam won gisteren de wedstrijd tegen Den Bosch.

‘Ik kan het nog steeds niet geloven’

Een lang gekoesterde droom voor Jan gaat daarmee in vervulling. Op Instagram schrijft hij trots: ‘De doelstelling was helder, het resultaat inmiddels bekend! Ik kan het nog steeds niet geloven, we gaan naar de Eredivisie!’

Het was een hele bijzondere avond gisteren voor heel Volendam, maar ook zeker voor Jan’s zoon Senn! Senn is net als zijn papa groot fan van FC Volendam en was natuurlijk ook bij de wedstrijd aanwezig. Zo te zien had Senn gisteren de avond van zijn leven! 😉

En het bleef nog lang onrustig in Volendam…