100%NL Magazine Jan Smit
Zie ook:
Delen

Jan Smit: ‘Feestjes heb ik de laatste jaren flink ingehaald’

Van jongs af aan is Jan Smit al veel op pad voor zijn werk. Wat hij in zijn jongere jaren niet veel heeft gedaan, is feest gevierd. Dit probeert hij nu alsnog te doen en daar is hij naar eigen zeggen ook goed in.

Werk

Jan Smit brak al op hele jonge leeftijd door als zanger en hij heeft het vanaf toen ook gelijk onwijs druk gehad met zijn carrière. Wanneer zijn vrienden dan ook in een kroeg zaten, was Jan te vinden op het podium. Toch blijkt de zanger een echt feestbeest te zijn. Hij vertelt erover in &C. ‘Ik heb altijd opgetreden op feestdagen en op vrij- en zaterdagen, waardoor ik vroeger weinig feestjes kon meepakken. Dat heb ik de laatste jaren flink ingehaald’. Jan danst niet veel, maar de nummers waar hij mee uit zijn plaat gaat als hij dat wel doet? Dat zijn de ABBA liedjes die zijn vriend Kees Tol ook het liefste hoort. ‘Dan wil ik nog weleens een poging wagen.’

Feestjes

Een gezellig avondje hoeft voor Jan niet heel spannend te zijn en met veel poespas. Als er een drankje geschonken wordt en er is goed gezelschap, is het voor hem al goed. ‘Ik ga zitten en bier drinken. Tegen het einde van de avond komen er wat shotjes sambuca op tafel. Dat is echt mijn drankje, dat bestel ik overal. Het heeft gewoon een goed alcoholpercentage’, laat hij weten. Zo is Jan ook meer tevreden wanneer hij in een oud, bruin café zit met vrienden, in plaats van in een grote club. ‘Ik moest een keer honderdvijftig euro betalen om bij Pacha op Ibiza binnen te komen, maar na tien minuten ben ik gillend naar buiten gerend. Die drukte en het massale, dat is niets voor mij’. Jan is snel en met weinig blij te maken dus.

Bron en Beeld: &C

Delen

Meer over Jan Smit

WHAT!? Allergrootste droom komt uit voor Jan Smit en Kees Tol
WHAT!? Allergrootste droom komt uit voor Jan Smit en Kees Tol
WAUW: Jan Smit deelt prachtige foto van zijn vrouw Liza in bikini
WAUW: Jan Smit deelt prachtige foto van zijn vrouw Liza in bikini
Lees alle artikelen over Jan Smit