100Pmagazine_lindadeMol
Zie ook:
Delen

Linda de mol deelt verhaal: ‘Alles veranderde in één vernietigende klap’

Linda de Mol heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op de grensoverschrijdende gebeurtenissen bij The Voice of Holland. Linda: ‘Ik heb mijn hele verhaal opgeschreven, honderd procent eerlijk'.

Eerder dit jaar

Een aantal maanden terug plaatste Linda de Mol na het schandaal rondom The Voice een statement op haar website. Daarin reageerde ze heel kort op alle aantijgingen rondom het RTL programma ‘The Voice’ of Holland’ en Jeroen Rietbergen. Ze schreef toen ook dat zodra ze weer op de been is, ze eerlijk en open zal vertellen wat er gebeurd is op haar eigen media-platform. Linda heeft ondertussen haar werkzaamheden als presentatrice en actrice gelukkig weer opgepakt en heeft haar hele verhaal gedeeld. Het verhaal van De Mol staat in de nieuwste editie van haar tijdschrift Linda, die afgelopen maandag is verschenen. Delen van haar editorial staan al online.

Schaamte

“12 januari 2022”, schrijft de presentatrice in het stuk. “Ik zou die avond risotto maken, weet ik nog, maar het was de dag waarop de mail van Tim Hofman in één vernietigende klap alles veranderde. (…) Dat iemand van wie je zo ontzettend veel houdt en met wie je het zo fijn hebt, iemand die me meer dan veertien jaar het gevoel heeft gegeven minstens zo veel van mij te houden, zich zo blijkt te hebben misdragen bij jonge vrouwen…” Verder schrijft ze dat ze de eerste dagen in een roes leefde en schaamte voelde, “zo veel schaamte, want heel Nederland kreeg dit mee. Ik heb me nog nooit zo eenzaam gevoeld.”

Lawine aan keiharde meningen

Ook schrijft Linda over alle meningen die ze over haar heen kreeg. ‘Boven op het verdriet kwam de haat op social media, die mijn hele familie betrof, zelfs mijn kinderen. De lawine aan keiharde meningen van gasten en presentatoren in talkshows en showrubrieken, anonieme beschuldigingen, oordelen, lelijke columns. Ik kon letterlijk niet bevatten dat mij – door een niet-kloppende zin in Jeroens statement – een deel van de schuld in de schoenen geschoven werd. Ik wist, en dat zweer ik op allebei mijn kinderen, helemaal van niets bij The Voice.’

Terug op TV

Gelukkig heeft Linda haar werkzaamheden beetje bij beetje opgepakt. Zo is ze opnieuw te zien in Miljoenenjacht en speelt ze dit najaar in nieuwe komedieserie: Five live. Het programma is als eerste te zien op SBS6, maar daar blijft het niet bij. De acht afleveringen worden namelijk ook doorgeplaatst op Videoland. Elke aflevering is de maandag na de uitzending te zien bij de streamingdienst.

 

Bron: Linda.nl | Beeld: ANP

Delen

Meer over Linda de Mol

Linda de Mol en ex Sander Vahle zetten elkaar op bijzondere wijze in het zonnetje
Linda de Mol en ex Sander Vahle zetten elkaar op bijzondere wijze in het zonnetje
Linda de Mol doet boekje open: 'Emotioneel wiebelig'
Linda de Mol doet boekje open: ‘Emotioneel wiebelig’
Lees alle artikelen over Linda de Mol