100%NL Magazine Monique Westenberg
Zie ook:
Delen

Monique Westenberg: ‘Ik voelde me bekeken, eenzaam in mijn verdriet’

In een openhartig interview vertelt Monique Westenberg over haar relatie met André, de reacties na de breuk en de steun die zij kreeg.

André en Monique

De relatie tussen André Hazes en Monique Westenberg is er een die veelbesproken wordt en niet heel stabiel is. Op de juicekanalen wordt veel gezegd en geschreven, maar Monique vertelt nu haar kant van het verhaal in LINDA.. Daarin legt zij uit dat niets van alle roddels waar is, vertelt zij over de breuk en de steun die zij heeft ontvangen en nog steeds krijgt.

Uit elkaar

André ging in december 2020 op zijn knieën voor Monique. Een paar maanden lang zat het stel op een wolk en alles leek goed te gaan, totdat het stel in maart 2021 aankondigden definitief uit elkaar te zijn. Voor Monique en de rest van de wereld kwam dit nieuws als een shock. Toch ging het leven gewoon door, ook voor Monique. ‘De ochtend nadat onze breuk bekend werd, moest ik het schoolplein op met onze zoon. Ik voelde me bekeken, eenzaam in mijn verdriet. In samenspraak met de schoolleiding werd een bericht in de ouder-schoolapp geplaatst waarin ik aangaf liever te hebben dat mensen mij aanspraken dan dat ze niets zeiden en van alles dachten’, vertelt Monique.

Steun

Het bericht in de schoolapp werd goed ontvangen en Monique heeft destijds van iedereen ontzettend veel steun gekregen en dat krijgt zij nog steeds. ‘De uitkomst was fijn: zelfs ouders die ik niet kende, steunden me. Via social media kreeg ik honderden berichten, kaarten, zo veel bossen bloemen dat ik geen vaas meer over had. Maandenlang kreeg ik brieven van één anonieme afzender, in keurig omahandschrift: ‘Ga zo door, laat het positieve het negatieve overheersen”. Dit is iets wat Monique heel goed heeft gedaan en waar zij veel liefde uit heeft gehaald. Mooi om te zien hoe iedereen zich om haar bekommerden.

Juicekanalen

Iets waar Monique niets tegen kan doen, is wat de juicekanalen over haar en André schrijven en laten zien. Er werd een paar maanden geleden vertelt dat zij weer samen zouden zijn en dat er een huwelijk aan zat te komen. Dit omdat André en Monique samen met kleine Dré tijd doorbrachten en samen vakantie vierden. Monique wil nu eens duidelijk maken hoe het echt zit. ‘Mijn ouders scheidden toen ik 7 was, maar bleven bevriend: feestdagen en vakanties vierden we als gezin. Ik legde André uit het voorbeeld van mijn ouders te willen volgen. We zijn met z’n drieën naar Amerika en Thailand geweest. We zijn niet samen en er komt geen huwelijk, hoe vaak juicekanalen dat ook beweren. Zo met elkaar omgaan geeft veel rust. Ik kan gaan helen’, legt Monique uit.

Bron en Beeld: LINDA.

Delen

Meer over Monique Westenberg

Monique Westenberg emotioneel over moederschap: 'Alle clichés zijn zo waar'
Monique Westenberg emotioneel over moederschap: ‘Alle clichés zijn zo waar’
FOTO: Nieuwe look voor zoontje André Hazes en Monique Westenberg
FOTO: Nieuwe look voor zoontje André Hazes en Monique Westenberg
Lees alle artikelen over Monique Westenberg