100%NL Magazine Peter R. de Vries (ANP)
Zie ook:
Delen

HEFTIG: Peter R. de Vries schreef afscheidsbrief aan kinderen

Nog voordat hij overleed, nam hij de moeite om een lange afscheidsbrief te schrijven. De woorden van Peter naar zijn gezin zijn heel mooi.

Peter R. de Vries

Op 15 juli 2021 overleed Peter R. de Vries. Hij werd een week eerder na de aflevering van RTL Boulevard neergeschoten. Na de schietpartij ging er een schok door Nederland heen en iedereen leefde massaal met Peter mee. Helaas wist Peter de strijd niet te winnen en overleed hij op 64-jarige leeftijd. Hij wordt nog iedere dag gemist.

Geheim logboek

De kinderen van Peter zetten zich dagelijks in voor de Peter R. de Vries foundation en zij volgen hun vader op in al het goede wat hij deed. Royce heeft nu een boek gemaakt en daarin is het geheime logboek van zijn vader te lezen én een dagboek van Royce. Het boek heet ‘Ik beloof je dat ik honderd word’.

Afscheidsbrieven

In het boek is te lezen dat Peter al een afscheidsbrief had geschreven voor het geval hem iets zou overkomen. Royce las deze brief van 6 kantjes samen met zijn moeder in het ziekenhuis. ‘Blijf wie je bent… houd als het nodig is je rug recht, kom op voor zwakkeren en minderheden, zeg eerlijk wat je vindt en luister naar je rechtvaardigheidsgevoel. En breng dat weer over naar je kinderen’, is een deel uit de brief.

Peter sloot deze lange brief af met een boodschap over de moeder van Royce en Kelly, Jacqueline. De vrouw waarvan hij gescheiden was. ‘Ik hoop dat jullie voor mama altijd een enorme steun blijven’. Volgens het AD breekt Royce als hij deze zin uitspreekt. ‘Ik vind het gewoon zo heel liefdevol naar mijn moeder. ‘Ik hoop dat jullie voor mama altijd een enorme steun blijven’. Het klinkt alsof het een opdracht is, een opgave. Maar dat is het natuurlijk helemaal niet’, zegt hij emotioneel. Wat heftig om te lezen dat Peter zijn afscheidsbrief al klaar had liggen en wat een krachtige woorden…

Bron: AD en het boek 'Ik beloof je dat ik honderd word' en Beeld: ANP/Foto

Delen

Meer over Peter R. De Vries

Royce de Vries herdenkt zijn vader: 'We missen hem nog iedere dag'
Royce de Vries herdenkt zijn vader: ‘We missen hem nog iedere dag’
WOW: Ex-vrouw Peter R. de Vries maakt schilderij als eerbetoon
WOW: Ex-vrouw Peter R. de Vries maakt schilderij als eerbetoon
Lees alle artikelen over Peter R. De Vries