100%NL Magazine Peter R. de Vries (ANP)

Peter R. De Vries

Peter Rudolf de Vries (14 november 1956) was een van de bekendste misdaadverslaggevers van Nederland. Peter begon zijn carrière bij De Telegraaf en na een jaar besloot hij zich te specialiseren in misdaadverslaggeving.

Hij kreeg nationale bekendheid door zijn betrokkenheid bij de verslaggeving van de ontvoering van Freddy Heineken in 1983 en door zijn televisieprogramma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. Hierin behandelde hij diverse misdaadzaken zoals de verdwijning van Natalee Holloway.

In 2012 stopte hij met het programma en was hij regelmatig te zien in praatprogramma’s zoals RTL Boulevard en RTL Late Night.

Op 6 juli 2021 werd Peter R. de Vries neergeschoten rond half 8 na de uitzending van RTL Boulevard. De misdaadverslaggever werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Negen dagen later is Peter overleden. Hij is 64 jaar geworden.

Privé

Peter was 35 jaar getrouwd met zijn Jacqueline. In 2013 scheidde het koppel. Samen kregen ze twee kinderen: Royce en Kelly. Peter had sinds een paar jaar een nieuwe vriendin: Tahmina Akefi.