Quinty en Patrick over het naderende einde van Koffietijd: 'Dood- en doodzonde'
Zie ook:
Delen

Quinty en Patrick over het naderende einde van Koffietijd: ‘Dood- en doodzonde’

Op 26 mei zijn ze te zien in de allerlaatste aflevering van Koffietijd. Quinty Trustfull en Patrick Martens zeggen met pijn in hun hart vaarwel tegen ‘het allerleukste programma’. Quinty: ‘Ik heb berichtjes gehad: Jullie zijn voor mij de reden om ’s ochtends op te staan.’

Hoe kregen jullie te horen dat Koffietijd ten einde komt?

Quinty: “Loretta en ik zaten samen in een uitzending en hadden vlak daarvoor een appje gekregen met de vraag of we na afloop even langs wilden komen om te praten. Toen wist ik het eigenlijk meteen. Ik heb tegen Loret gezegd: ‘Ik denk dat we zo te horen krijgen dat Koffietijd gaat water, en het bleek ook te kloppen. Nadat wij het nieuws hadden
gehoord, zijn ook Patrick, Pernille en Vivian gebeld.”

Patrick: “Ik zat thuis en kreeg een berichtje met de vraag of we zometeen konden videobellen. Ik stuurde terug: ‘Is het slecht nieuws?’ ‘Ja’, was het antwoord. Toen wist ik ook meteen wat er aan de hand was. Het kwam wel als een verrassing, al wisten we dat contracten tussen partijen afliepen.”

Quinty: “Voor mij kwam het niet als een verrassing, omdat ik tijdens het evaluatiegesprek aan het einde van het vorige seizoen al een paar keer had gehoord dat het zo’n duur programma is voor deze tijd. Ik weet nog dat ik thuiskwam en tegen Orlando (haar man, red.) zei: ‘Ik denk dat ik heel erg ga genieten van het aankomende seizoen, want het zou zomaar eens het laatste kunnen zijn’. Toch laat je het dan weer los, en ga je gewoon weer aan de slag. Dus tuurlijk overviel het nieuws me wel even, maar heel verbaasd was ik niet.”

Hartstikke jammer dat zo’n mooi en geliefd programma stopt.

Quinty: “Ik vind het dood- en doodzonde. Koffietijd is echt het allerleukste programma om te mogen doen. Het is zo’n geschenk om dit live te presenteren, mensen te interviewen, we hebben gekke én serieuze items, wereldsterren in het programma gehad, een week op de Huishoudbeurs gestaan… alles kan bij Koffietijd. En we hebben mensen ook echt wat te bieden.”

Patrick: “Mensen die noodgedwongen thuis zitten, door ziekte of wat voor reden dan ook, sturen ons berichtjes dat ze zoveel steun uit het programma halen. Er is best wel een grote groep voor wie dat uur in de ochtend heel belangrijk is, omdat ze hierdoor toch nog een beetje het gevoel hebben dat ze betrokken zijn bij de maatschappij en bij een club mensen de ze vertrouwen. Een soort familie.”

Quinty: “Ik heb berichtjes gehad van kijkers die zeiden: ‘Jullie zijn voor mij de reden om ’s ochtends op te staan, ik zie jullie als vrienden’. Voor deze mensen is het heel heftig dat het programma wegvalt, en er komt ook niks voor terug. Het is een bittere pil, maar ik ben heel dankbaar dat ik het zo lang heb mogen doen. Dat ik dertien jaar lang live televisie heb mogen maken en de mooiste dingen heb meegemaakt.”

Patrick: “Ik heb natuurlijk maar drie jaar presentatie gedaan – daarvoor heb ik als verslaggever en entertainmentdeskundige voor Koffietijd gewerkt – maar ik voel me inmiddels zo thuis bij het vaste team. Ik was daar voor mijn gevoel ook nog niet klaar; ik had net lekker mijn draai gevonden.”

Quinty: “Het contact met elkaar en de energie van een liveshow ga ik heel erg missen.”

Patrick: “Die adrenaline, de rush, je gaat gewoon áán. En de mensen ga ik ook heel erg missen. We hebben echt het leukste en liefste team.”

Lees het hele interview met Quinty en Patrick in de nieuwste editie van 100%NL Magazine!

Delen

Meer over Patrick Martens

Patrick Martens over deelname aan nieuw programma 'Moordfeest': 'De spanning vind ik het leukst'
Patrick Martens over deelname aan nieuw programma ‘Moordfeest’: ‘De spanning vind ik het leukst’
TE LEUK: Volgers lyrisch over Koffietijd reünie
TE LEUK: Volgers lyrisch over Koffietijd reünie
Lees alle artikelen over Patrick Martens

Meer over Quinty Trustfull

Onvergetelijke momenten voor Quinty Trustfull 'Zo onbeschrijfelijk mooi'
Onvergetelijke momenten voor Quinty Trustfull ‘Zo onbeschrijfelijk mooi’
Quinty Trustfull verbluft volgers met waanzinnige yoga oefening!
Quinty Trustfull verbluft volgers met waanzinnige yoga oefening!
Lees alle artikelen over Quinty Trustfull